A New York Times önbírálatot tartott, és most visszatér az objektivitáshoz

Fotó: Twitter

A New York Times kiadója levéllel fordult olvasóihoz, melyben ígéretet tett arra, hogy felülvizsgálva választási tudósításait, újra elkötelezi magát az őszinte tájékoztatás mellett – írja az atv.hu.

Arthur O. Sulzberger azt kérte az újság olvasóitól, hogy továbbra is támogassák munkájukat.“A független, eredeti újságírást, amiről híresek vagyunk, nem tudjuk olvasóink lojalitása nélkül tovább teljesíteni” – fogalmazott.

Michael Goodwin, a Times korábbi riportete és kolumnistája azt írta: “a Times démonizálta Trumpot a kezdetektől egész a végéig, nem vette észre, hogy hova tart. Az újság eldöntötte, hogy Trump támogatói csak egy fehér középosztálybeli bunkó rasszistákból és homofóbokból álló csőcselék, és fogalma nem volt arról, hogy mi zajlik azoknak az amerikai polgároknak az életében, akik az új elnököt megválasztották.”

Sulzberger levelét azután írta meg, hogy Liz Spayd szerkesztő áttekintette a lap választási tudósításait. Rámutatott, hogy a lap előzetes exit pollok alapján Clinton 84 százalékos esélyét mutatta. Összehasonlította a Trumpról és Clintonról szóló tudósításokat is, melyekben az újság Clintont felkészültnek és jól szervezettnek mutatta be, míg Trumpot összezavarodottnak.

Spayd arról is írt, hogy rengeteg panaszlevelet kaptak olvasóiktól. Kathleen Casey, houstoni olvasójuk levele tömören megfogalmazza a legtöbb kifogást: “Most, hogy a választási meglepetés sokkja után újra kiegyenesednek, megfontolhatnák, hogy nem arra koncentrálnak, hogy megmondják olvasóiknak, hogy mit hogy gondoljanak, ehelyett inkább kötelezzék el magukat arra, hogy megértsék, hogy olvasóik (és azok is, akik nem az olvasóik) miként gondolkodnak.”

Egy másik olvasójuk azt kérte, hogy inkább a választók véleményére figyeljenek, és ne a szerkesztőik korlátolt agendáját erőltessék. “Kérem, szálljanak le a New Yorki felhőkarcolóikból, és csatlakozzanak hozzánk, a többséghez.”

Sulzberger azt kérte a stáb tagjaitól, hogy a hírszerkesztés során elfogulatlanul, félelem és részrehajlás nélkül dolgozzanak. “A Trump adminisztrációt pedig előítéletek nélkül fogjuk megközelíteni” – ígérte meg a kiadó.

atv.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: