Felrobbant a celebvilág Donald Trump győzelmét követően

Miley Cyrus a könnyeivel küszködik, Cher a fiatalokat sajnálja – Több városban egyetemisták tüntetnek Trump ellen

MH/MTI – 2016.11.09. 20:29

Donald Trump elnökké választása megdöbbentette az amerikai celebvilág nagy részét, amely szinte egyöntetűen a Demokrata Párt jelöltjét, Hillary Clintont támogatta a keddi elnökválasztáson. 

 

trump576

Donald Trump az Egyesült Államok új elnöke – Fotó:ReutersA könnyeivel küszködő Miley Cyrus a közösségi médiában közzétett videoüzenetében tudatta, hogy Clinton veresége miatt egész éjjel nem aludt. A 23 éves énekes, aki korábban arról beszélt, hogy Trump győzelme esetén elhagyja az Egyesült Államokat, most egységbe hívta az amerikaiakat, és az üzente Donald Trumpnak, hogy “elfogadja őt az Egyesült Államok elnökének, de bánjon könyörülettel és tiszteletteljesen az emberekkel”. 

Több városban egyetemisták csoportjai tüntettek Donald Trump ellen 

Több amerikai városban egyetemisták tüntettek Donald Trump ellen. A dél-kaliforniai Oaklandben mintegy százfős csoport vonult az utcára. Donald Trumpot ábrázoló papírmasé-figurát égettek, és – az Oakland Tribune című helyi lap információi szerint – ablakokat törtek be, továbbá szeméttárolókat borogattak fel. Berkeley-ben és San Joséban, a Kalifornia Egyetem kampuszain is diákok adtak hangot az elnökválasztás eredménye miatti elégedetlenségüknek.


Az oregoni Portland városban mintegy száz tüntető fiatal vonult az Állami Egyetem épülete elé, azt skandálva, hogy “ő nem az én elnököm”.
Az északnyugati Washington államban, Seattle-ben a rendőrök lezártak egy utcát, miután a tüntetők eltorlaszolták a kereszteződést.
Az ABC televízió tudósítása szerint a Pittsburgh Egyetemen, Pennsylvaniában is tüntetni kezdtek a hallgatók, de több diáktársuk – egységre és összefogásra szólítva – lecsitította őket, így a tervezett tüntetés szinte csírájában elhalt.
A Fox televízió hírei szerint a mindenkori elnöknek otthont adó washingtoni Fehér Ház előtt is összegyűlt néhány elégedetlenkedő.

Lady Gaga szerda reggel a manhattani Trump-torony elé vonult, és az Instagramon közzétett egy fotót magáról, amint a Szeretet tromfolja a gyűlöletet feliratú posztert tartja. “A jóság országában akarok élni… Meggondolatlanul megosztott minket. Vigyázzunk egymásra”  – írta az énekesnő.

Cher, aki a kampány idején azt mondta, hogy átköltözik a Jupiterre, ha Donald Trump győz, Twitter-üzenetében arról írt: “a világ már nem lesz ugyanolyan, mint volt. Szomorú vagyok a fiatalokért”.

Katy Perry, aki Hillary Clinton számos kampányrendezvényén fellépett, arra buzdította az amerikaiakat, hogy “ne üljenek a babérjaikon”. “Ne hullassatok könnyeket! Mozduljatok meg! Nem olyan nemzet vagyunk, amely engedi, hogy a gyűlölet vezessen bennünket” – írta.

Madonna szerint “egy új tűz lobbant fel. Soha nem adjuk fel, soha nem hátrálunk meg” – írta Twitter-üzenetében.

J.K. Rowling író arra szólította fel követőit, hogy “állítsák meg a rasszizmust, a nőgyűlöletet és a gyűlölködést”.

Ben Stiller színész szerint tovább kell lépni és reménykedni abban, hogy hazája egységes lesz.

Megszólalt Mick Jagger is, aki hadban állt a republikánus elnökjelölttel amiatt, hogy a kampányrendezvényein rendszeresen használta a Rolling Stones dalait. “Megnéztem a híreket…Lehetséges, hogy fel fognak kérni, hogy énekeljük el a You Can’t Always Get What You Want nótát a beiktatási ünnepségen” – posztolta a Twitteren.

Ricky Gervais komédiás arról írt, hogy “Kanada épp most kezdett építeni falat” a két ország határán.
Hollywood sztárjainak többsége Hillary Clinton mellé sorakozott fel a választási kampányban. A Center for Responsive Politics adatai szerint a szórakoztatóipar mintegy 22 millió dollárral támogatta a demokrata jelölt kampányát, szemben a republikánus jelöltnek gyűjtött 290 ezer dollárral – írt a hét elején a Variety.

A republikánus jelölt hívei között van Kirstie Alley színésznő, aki Twitter-üzenetben gratulált Donald Trumpnak győzelméhez. Stephen Baldwin, Alec Baldwin testvére Trump győzelméről azt írta, “büszke arra, hogy egy ilyen csodálatos történet részese lehetett”.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: