Agyő, Jobbik!

Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László képe

 

Alaposan felfordult az ország: a szomszéd ugyanarról kérdez, mint amit a Faebookon osztanak, vitatnak meg az emberek a délelőtti parlamenti szavazás óta. Amióta a Jobbik nevű párt kiiratkozott a nemzetből. És nem azért, mert elárult volna bármit is. Valójában a Jobbik vezetői soha nem hittek semmiben, következésképpen elárulni sem árultak el semmit és senkit a saját választóikon kívül (erről majd később).

Vona Gábor és társairól mi már évek óta mondjuk, hirdetjük, hogy semmi közük a nemzeti gondolathoz, hogy valószínűleg fogott emberek, és az első füttyszóra odadobnak mindent és mindenkit némi hatalomért és készpénzért. Most annyi történt, hogy az ország nagy része, beleértve a szomszédot és a facebookos ismerősöket egyaránt, szembesült a valósággal.

És akkor most arról, szerintünk miért van vége a dalnak. Elsősorban azért, mert a Jobbik vezetése elárulta a saját szavazóit. Elvileg támogatták a népszavazási nemet, állítólag ők maguk is így szavaztak, most pedig szembeköpik magukat és a szimpatizánsaikat, és teljesen mást mondanak, mint eddig. Vona Gáborék bődületeset hibáztak, és az a vicc, hogy észre sem veszik. Nyilván roppant taktikusnak és okosnak hiszik magukat.

Pedig a híveik egy része már eddig sem tudta követni a pálfordulásaikat, és a mai produkció után sokan mondják azt, hogy a büdös életben nem szavaznak többé erre a pártra. Olvasom, olvasgatom a kuruc.info kommentárjait. Tanulságos hozzászólások: a mamájával párosítják Vonát, árulónak nevezik, zsidóbérencnek, hadd ne folytassam. A tagság már döntött. Ilyen felzúdulás még nem volt, a mai parlamenti színjátékot soha nem bocsátják meg a jobbikosok. Akadt olyan, aki azt írta, maga se hitte volna, de a Fidesz a valódi nemzeti erő, nem a Vona-féle alakulat.

Agyő, Jobbik! A csecsemőhalál lesújtott. Nem derült ki, mivé cseperedett volna az újszülött. Talán maradni kellett volna a bébiételeknél, és nem pacallal tömni a bendőtöket.

Hozzászólás