Minisztert akart buktatni, de csak magát égette le Juhász Péter

Minisztert akart buktatni, de csak saját magát égette szénné Juhász Péter. Az Együtt alelnöke mai sajtótájékoztatóján ugyanis az újságírók többszöri felszólítására sem tudott semmiféle bizonyítékot bemutatni arra a vádra, hogy Rogán Antal milliós költségen Dubaiba utazott volna az elmúlt napokban, továbbá, hogy állítólag elkapta a rendőrség a miniszterelnöki kabinetet vezető miniszter “táskás emberét”.

“Rogán kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből. Ezt onnan tudjuk, hogy felhívtuk a hotelt. Mindezt azért tettük, mert valaki szólt, hogy ott látták Rogánt egy másik fickó társaságában.”

– írta Juhász Péter november 3-án a Facebookon, állítva azt is, hogy a miniszter a Valton Security tulajdonosával nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben. Egy másik bejegyzésében pedig egy belvárosi ügyvéddel próbálta meg összefüggésbe hozni Juhász Rogán Antalt, akit a Vasárnapi Hírekben is tálalt sztori szerint több száz millió forint készpénzzel buktatott le és fogott el a TEK. Délelőtt írtunk róla, hogy miniszter titkársága hivatalos tájékoztatást kért a Külügyminisztériumtól arról, hogy a megjelölt időpontban járt-e Rogán Antal diplomata, vagy magánútlevéllel az emírségekben, mire a tárca egyértelmű nemmel válaszolt. A főügyészség és a rendőrség szóvivője pedig azt cáfolta, hogy bármilyen elfogás, vagy nyomozás történt volna a Juhász Péter és a Vasárnapi Hírek által körülírt ügyben.

 

 

Mindezek ellenére Juhász Péter “Rogánnak vége” címmel hirdetett meg sajtótájékoztatót ma 11 órára a Képviselői Irodaház elé. Csakhogy ott semmiféle bizonyítékot nem mutatott fel a vádak alátámasztására és magyarázatot sem adott arra, hogy honnan szerezte a minden jel szerint fals értesüléseit. A sajtótörténeti ritkaságnak számító tájékoztatón a Hír TV és az Index riportere is hiába kérdezte, mire alapozza állításait, Juhász csak újabb vádakat fogalmazott meg, aminek a lényege az, hogy a külügy, a rendőrség és az ügyészség is hazudik. Az Együtt alelnöke ugyanakkor megfeledkezett a médiaetika és a rágalmazásos ügyek alapszabályáról, azaz arról, hogy minden esetben a vádlónak és nem a megvádoltnak kell bebizonyítania az igazát. Rogán Antal délelőtt közleményben jelezte, büntetőfeljelentést tesz a hamis állítások miatt. Hozzá kell tenni, jelen állás szerint Juhásznak nem sok esélye lesz a per megnyerésére.

A PestiSrácok.hu a “miniszterbuktató” sajtótájékoztatón arról érdeklődött az Együtt “Keller Lászlójánál”, hogy milyen forrásból szerzi értesüléseit? Nem túl meggyőzően azt állította a politikus, hogy a dubai hotel recepciósától és egy titokzatos email feladójától kapta a fülest, továbbá Juhász beszélt egy “harmadik forrásról” is, ám közelebbit erről sem mondott el. Juhász Péter azt is kijelentette, pénzért még fotókat is ajánlottak neki Rogánról, de ő ilyesmiért nem fizet, így azt sem tudja megmutatni. A titokzatos emailről ugyanakkor azt ígérte, hogy majd a bíróságnak megmutatja. Végül avval zárta a sajtótájékoztatót, hogy magyarázatot vár Rogán Antaltól az általa megfogalmazott vádakra.

MAFFIÓZÓK ÉS TITOKZATOS MECÉNÁSOK JUHÁSZ MÖGÖTT

Emlékezetes, hogy Juhász nem először dob be cinkelt kártyát a belvárosi riválisát, Rogán Antalt célba vevő játszmájában. Egy rágalmazási perben az elítélt maffiózót, Portik Tamást hívta segítségül, majd a PestiSrácok.hu cikkén felhúzva magát egy Facebook-üzenetben vallotta be, hogy készülhettek olyan fotók, amelyeken ő lezárt borítékokat cserél Portik Tamás személyi titkárával. Azt a kalandos magyarázatot fűzte mindehhez, hogy a borítékokban kinyomtatott újságcikkek voltak. Ismert az a tény is, hogy Juhász Péter a Majtényi László volt ombusdman által alapított Igazmondó Alapítvány támogatásaiból él. Az alapítvány egyik fő mecánása egy ismeretlen magánszemély, aki még egy drága autót is felajánlott Juhász Péternek, előre kifizetve az üzemben tartás költségeit is. Majtényi az Origónak egyébként nemrég azt mondta, kiszállt az alapítványból.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: