Óriási bajban lehet Hillary Clinton

/ 2016.11.04., péntek 

Hillary Clinton ellen bűnügyi eljárás folyik, nem lehet tehát egy olyan politikust elnöknek választani, aki börtönbe kerülhet – riogatnak a republikánusok. Hiveik pedig azt kiáltják, hogy börtönbe Clintonnal.

 

Óriási bajban lehet Hillary Clinton

 

Mindez egyelőre csak rémhírterjesztés, de az FBI múlt heti bejelentése óta drámaian megváltozott az állás az elnökségért folytatatott küzdelemben. Donald Trump nemcsak hogy behozta hátrányát, de fontos államokban (Ohio, Nevada) vezet is. Lendületben van, és egyre nőnek az esélyei.

Egy héttel ezelőtt Hillary Clinton kényelmes előnyt mondhatott magáénak. És akkor robbant az FBI- bomba. James Comey, az FBI igazgatója közleményben tudatta, hogy folytatódik a már lezárt nyomozás Hillary Clinton e-mailjeinek ügyében, miután közeli munkatársa férjének komputerén is találtak Clintonhoz kapcsolódó leveleket. Államtitkok vagy ártalmatlan üzenetek? Senki sem tudja. Az FBI közleménye nem ment bele a részletekbe, és éppen ezzel okozott káoszt.

Az egyik tábor örül, hogy a korrupt Clinton családot végre elkapja az igazságszolgáltatás. A másik FBI-összeesküvést feltételez, hiszen egyoldalúan csak Clintont veszik elő, Trump orosz kapcsolatait és egyéb ügyeit nem vizsgálják. Az FBI egyébként sem szokott folyamatban levő vizsgálatokat nyilvánosan kommentálni. S eddig a választás előtt 60 nappal semmilyen módon nem avatkoztak bele a politikába.

A jó hírek tudatában egy higgadt Donald Trump kampányol, aki semmit sem kockáztat. A tanácsadói által jól megírt szöveget olvassa fel fegyelmezetten. (Emlékezetes, hogy korábban mindenkit kigúnyolt, aki olvassa a beszédet.) Nála az a cél, hogy ne hibázzon, próbáljon államférfinak mutatkozni. Hangsúlyozza Hillary Clinton bűnösségét, kéri, hogy ismertesse bevándorlási politikáját, erősítse meg, hogy változtatni kell a washingtoni politikán.

Rabruhás Clintonnak öltözött Trump-támogató a pennsylvaniai Allentownban november 2-án
Fotó: AFP/Europress/Eduardo Munoz Alvarez

Kampányát segítik gyermekei, az alelnökjelölt, Mike Pence. De a republikánus nagyágyúk távol maradnak, sokuknak még mindig nem szalonképes Donald Trump. Csütörtökön felesége, Melania Trump is beszédet mondott. A szlovén származású korábbi szupermodell kerüli a nyilvánosságot, különösen azóta, hogy plágiumon kapták. A lehetséges következő First Lady az internet ártalmas hatásairól beszélt, a cyberzaklatás ellen emelte fel szavát, de nem említette férje botrányos Twitter-üzeneteit.

Hillary Clinton nagy bajban lehet. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy mindenki a fedélzeten van a Demokrata Pártban. Kampányol Barack Obama elnök, Michelle Obama First Lady, Joe Biden alelnök, de még a korábbi ellenfél, Bernie Sanders is.

Az egyetemi fiatalság körében még mindig nagyon népszerű Barack Obama valósággal könyörög a fiataloknak a mindent eldöntő ingadozó államokban, Észak-Karolinában és Floridában. Rajtuk múlik a demokrácia, sőt a világ sorsa – figyelmeztet, és arra kéri őket, hogy barátaikat, szomszédaikat is győzzék meg arról, hogy Hillary Clintonra szavazzanak.

Az elnök számára személyes ügy az idei választás. Egyrészt politikai örökségének folytatóját látja Hillary Clintonban, másrészt személyes ellenszenvvel viseltetik Donald Trump iránt. Nem felejti el, hogy Trump volt annak a „birther” mozgalomnak a vezetője, ami az elnök illegitim voltát akarta bizonyítani azzal, hogy nem Amerikában, hanem Kenyában született.

De hiába a nagy erőfeszités, ha maga Hillary Clinton nem vonzó jelölt. Az Obamát kétszer is a Fehér Házba repítő fiatalok és színes bőrűek ezúttal nem lelkesek. És ha ők otthon maradnak november 8-án, akkor Donald Trump lesz az Egyesült Államok 45. elnöke.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: