KDNP: Vona Gábor tisztázza a Jobbik egyre zavarosabb ügyeit!

“A parlamentnek ki kellene vizsgálni Gyöngyösi Márton rejtélyestalálkozóit”

MH/MTI – 2016.11.04.

A KDNP arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli “egyre zavarosabb” ügyeket.

Hollik István, a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján ezen ügyek közé sorolta, hogy a Népszava egy olyan fotót tett közzé, amelyen Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikusa egy orosz titkosszolgálathoz köthető hírportál, a Hídfő munkatársával tárgyal egy kávézóban. Ezek a találkozók három okból is figyelemre méltók – értékelt, kifejtve: az újságíró, Szalai Gábor meghatározó alakja annak a Jobbikhoz kötődő szélsőséges félkatonai szervezetnek, amelyet Magyar Nemzeti Arcvonalnak hívnak és amelynek alapítója a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István. Hozzátette: magát a hírportált is Győrkös István alapította.

A KDNP politikusa kitért arra: a Jobbik és az orosz titkosszolgálat kapcsolata nem először kerül elő, már a Kovács Béla-ügyben is felmerült, hogy az ellenzéki párt idegen hatalmaknak adta el magát, s erre Vona Gábor mind a mai napig nem adott magyarázatot.
Hollik István szóvá tette azt is, hogy Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és a párt más politikusai Vlagyimir Putyin orosz elnök legbefolyásosabb tanácsadóján keresztül intéztek maguknak orosz vízumot.

images-2Vona Gábor most már nem tud ezek alól kibújni, értelmezhető, konkrét válaszokat kell adnia – összegzett.

 

A kereszténydemokrata politikus egyúttal arra kérte a parlament nemzetbiztonsági bizottságát, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton “rejtélyes találkozóját”, mert erős a gyanú, hogy nemzetbiztonsági kockázatot is rejt magában ez a kapcsolat. A Jobbik megszólalásait kínos magyarázkodásnak minősítette és bírálta, hogy hatóságokat próbálnak megvádolni. Ha Gyöngyösi Márton egy rutinos, a külügyekhez értő politikus, akkor pontosan tudnia kellett, hogy a Hídfő portál kihez tartozik – jelentette ki.

Hollik István sajtótájékoztatója után a helyszínen Jakab Péter, a Jobbik szóvivője nyilatkozatában megismételte a Mirkóczki Ádám által korábban elmondottakat, a “támadásokat” pedig annak tulajdonította, hogy megpróbálják elérni a letelepedési kötvények kivezetését és sokat foglalkoznak a Pharaon-üggyel.

Jobbik: Gyöngyösit megfigyelték

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: aljas támadássorozat érte párttársát, Gyöngyösi Mártont, akiről a Népszava egy fotó alapján azt írta, hogy kapcsolatot tart a hungarista mozgalom egyik prominensével. A szóvivő azt mondta: a képviselő kétszer találkozott a férfival, aki magát a Hídfő újságírójának adta ki. Hozzátette, hogy Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnökeként nemzetbiztonsági védelem alatt áll, így ha az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megfigyelte az illetőt, akkor az első találkozó után kötelessége lett volna figyelmeztetni a képviselőt, hogy idegen hírszerző tevékenység kockázata áll fenn.

Szerinte a képet nem egy járókelő készítette, hanem az egy titkosszolgálati operatív akció része. A jobbikos politikus szerint az AH vagy nem tudja ellátni a megfelelő védelmet, vagy pedig végzi a dolgát, csak nem szakmai, hanem pártpolitikai parancsok alapján.
Egyik olvasat sem jó – összegzett, jelezve: a hivataltól választ várnak arra, tisztában voltak-e azzal, hogy a férfi összefüggésbe hozható az orosz hírszerzéssel, és ha igen, miért nem léptek.
A szóvivő azt mondta: Gyöngyösi Mártonnak nincs oka magyarázkodni vagy szégyenkezni, nem hiba, sokkal inkább erény, hogy minden újságírói kérdésre rendelkezésre áll.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: