Feljelentik Havas Szófiát a kommunizmus bűneinek tagadása miatt

2016. november 4.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) szerint az MSZP-s politikus orosz állami tévének adott botrányos nyilatkozata kimeríti a kommunizmus bűneinek tagadása bűncselekményt, amely három évig terjedő börtönnel büntethető. Ezért feljelentést tettek az MSZP-s Havas Szófia ellen a kereszténydemokraták a kommunizmus bűneinek tagadása miatt.

 
A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete, az IKSZ véleménye szerint   Havas Szófia kijelentései az orosz állami televízióban mélységesen sértik a hősök emlékét, és a Btk. 333.§-ba ütközhetnek.

Fotó: MTI Fotóbank

Mint ismeretes, a hatályos jogszabály alapján három évig terjedő börtönnel büntethető az, aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik.

Az orosz állami tévé 1956-os forradalmat egyoldalúan bemutató műsorában Havas Szófia azt mondta, hogy a forradalom egy “horthysta provokáció” volt, és megerősítette a televízió azon felvetését is, hogy a forradalom kitörése a nyugati titkosszolgálatok műve volt, egy CIA-s akció, a nácik által szervezett fasiszta-ellenforradalmi puccs. 

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, egy hónappal ezelőtt Bolgár Györggyel szemben az IKSZ – Havas Szófia ügyéhez hasonló okok – miatt büntetőt feljelentést tett.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: