OBAMA AZ FBI IGAZGATÓJÁT BÍRÁLJA

MTI
 
Az amerikai elnök egy kampánygyűlésen az FBI igazgatóját bírálta, mert nyilvánosságra hozta a Hillary Clinton demokrata elnökjelölt elektronikus levelei miatti nyomozás újraindítását.

Barack Obama a NowThis internetes portálnak nyilatkozva név szerint nem említette ugyan, de szavaiból kitűnt, hogy James Comey FBI-igazgatóról beszélt.

 

U.S. President Obama delivers final State of the Union address to a joint session of Congress in Washington

A Fehér Ház, és maga Obama elnök eddig egyáltalán nem kommentálta az FBI múlt pénteken nyilvánosságra került döntését, mely szerint újraindíttatják a Clinton elektronikus levelei miatti nyomozást, és erről tájékoztattak kongresszusi politikusokat is. Az elnök azonban most éles szavakkal szólt az esetről, leszögezve: „Mi általában nem részinformációk alapján tevékenykedünk, nem kiszivárogtatásokra alapozva, hanem konkrét döntések alapján cselekszünk”. Az elnök hangsúlyozta azt is, hogy a legutóbbi alapos nyomozást követően az FBI, az igazságügyi minisztérium és a többször megismételt kongresszusi vizsgálatok következtetései szerint Hillary Clinton „követett el hibákat, de semmi olyat nem tett, amely vádemelést vont volna maga után”.

Az elnök – miközben hangsúlyozta, hogy nem akar független intézmények munkájába beleszólni – ismét hitet tett Hillary Clinton mellett. „Bízom benne, ismerem őt, nem támogatnám, ha nem bíznék meg benne teljes egészében” – nyilatkozta Obama az internetes portálnak. Szavait az amerikai mértékadó sajtó átvette.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: