FIDESZ: A JOBBIK KIFOGÁSOKAT KERES, HOGY NEMMEL SZAVAZHASSON

„A JOBBIK LÉTEZÉSE ÓTA BIZTONSÁGI KOCKÁZATOT JELENT”

MTI
A Fidesz szerint a Jobbik hónapról hónapra váltogatja a véleményét – most éppen azért keres kibúvókat, hogy nemmel szavazhasson az alaptörvény módosításakor.
  • A Jobbik hónapról hónapra változtatja a véleményét
  • A párt esetében több ponton találkozunk paramilitáris szervezetekkel történő kapcsolatokkal
  • A kormány nem fog engedni a zsarolásnak.

A nagyobbik kormánypárt szerdán így reagált a letelepedési kötvények ügyében tett jobbikos nyilatkozatokra. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ismét a letelepedési kötvény kivezetését követelte és bírálta, hogy a parlament gazdasági bizottsága kiterjesztette az egyik közvetítő cég tevékenységét.

 

Gábor Vona delivers, no doubt, another enlightened speech on race relations …

Vona Gábor

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Vona Gábor áprilisban még azt mondta, hogy aki nem szavazza meg az alaptörvény-módosítást, az hazaáruló. Ma a Jobbik kifogásokat keres, hogy nemmel szavazhasson – közölték, hozzátéve: Vona Gábor és pártja hónapról hónapra váltogatja a véleményét, mert a Jobbikot soha nem az ország, csak a hatalom érdekli.

 

A FIDESZ A BŐNYI RENDŐRGYILKOS KAPCSOLATAIRÓL KÉRDEZETT

Vinnai Győző (Fidesz) arról beszélt, hogy a múlt héten Bőnyben „a Magyar Nemzeti Arcvonal korábbi vezetője, Györkös István egy Kalasnyikovval fejbe lőtte a hozzá házkutatásra érkező egyik rendőrt”.

A Magyar Nemzeti Arcvonal – „Magyarország egyik legnagyobb, legszervezettebb félkatonai szélsőjobboldali csoportja” – pedig azzal „a Betyársereggel működik együtt, amelynek vezetője, Tyirityán Zsolt Vona Gábor Jobbik-elnök személyes jó barátja” – mondta. A fideszes politikus szerint a Jobbik esetében „több ponton találkozunk paramilitáris szervezetekkel történő kapcsolatokkal”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint is a bőnyi rendőrgyilkosságot valóban érdemes megvizsgálni, hogy a Jobbik együttműködik-e szélsőséges radikális szervezetekkel. Ő is megemlítette, hogy a rendőrgyilkos korábban „együtt mozgott a Jobbik betyársereges haverjával”. A Jobbik egy zavaros hátterű párt, „és csak remélhetjük, hogy a párt partner lesz ezen ügyek tisztázásában” – fogalmazott.

Dömötör Csaba

Dömötör Csaba

„A JOBBIK LÉTEZÉSE ÓTA BIZTONSÁGI KOCKÁZATOT JELENT”

Az országgyűlésben Ghaith Pharaon tevékenységével kapcsolatban tett fel kérdést a jobbikos Gyöngyösi Márton, aki az üzletember és a kormány kapcsolatára kérdezett rá.

KONTRÁT: PHARAON NINCS AZ ORSZÁGBAN

Amennyiben Ghaith Pharaon azonos azzal a személlyel, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és Magyarország területére lép, azonnal elfogják – jelentette kiKontrát Károly államtitkár

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: furcsa hallgatni a Jobbikot a biztonsági kockázatokról, mert a párt létezése óta komoly biztonsági kockázatot jelent. Hozzátette: az említett név az arab világban tömegnév, és nem biztos, hogy ugyanarról beszélnek. A hatóságok információi alapján ilyen nevű személy Magyarországon nem tartózkodik, és nem él életvitelszerűen.

Ha Pharaon egyértelműen azonos azzal, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, akkor a magyar hatóságok el fogják fogni – közölte, hozzátéve: azt, akiről a sajtóhírek szólnak, két évtizede hol körözik, hol nem. Információik szerint akiről a hírek szólnak, többször is vízumkérelmet nyújtott be schengeni országokba, de a beutazásával összefüggésben nem emelt kifogást egy ország sem.

Az alaptörtvény módosítása kapcsán kitért arra is, hogy a kormány „nem fog engedni semmiféle zsarolásnak. 3 millió embert nem lehet csak úgy zsarolgatni.” Szerinte „a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: