Az összes migránstábort felszámolják a franciák

Örömének adott hangot szombaton Francois Hollande francia elnök, hogy a migránsok calais-i illegális táborát, a “dzsungelt” sikerült incidensek nélkül felszámolni, és kijelentette, hogy Franciaország nem tűr meg földjén migránstáborokat, amelyek “gúnyt űznek a szolidaritás nemzeti értékéből”.

 

“A francia nép tökéletesen megértette, hogy mit teszünk, és egyetlen incidens sem történt, sem a távozáskor, sem az érkezéskor” – hangsúlyozta az államfő a közép-franciaországi Doue-la-Fontaine befogadóközpontjában tett látogatása alkalmával, a calais-i tábor kiürítésére utalva.

epa05605759 Migrants are escorted out of the makeshift camp 'The Jungle' as the police evicts the remaining refugees from it in Calais, France, 27 October 2016. A large fire broke out the day before at the premises, burning a large part of the camp forcing the authorities to evacuate it. The camp gathering more than 7,000 migrants, was being dismantled for a fourth day by French authorities, a process that shall take about a week.  EPA/ETIENNE LAURENT

EPA/ETIENNE LAURENT

A francia elnök közölte, hogy nem fogják eltűrni a spontán táborokat, és így a párizsi migránstábort is fel fogják számolni. A migránsokat Párizsból az ország különböző részeiben felállított hivatalos befogadóközpontokba fogják szállítani – jelezte, hozzátéve, hogy Franciaország 9 ezer férőhelyet alakítanak ki számukra.

A francia hatóságok az elmúlt héten mintegy 6 ezer migránst szállítottak el a Calais melletti táborból. Országszerte három tucat menekülttáborban helyezték el őket, lehetővé téve számukra azt is, hogy szabadon válasszanak közülük. Mintegy 1500 kiskorú migránst ideiglenes táborban helyeztek el Calais-ban, ahonnan a megfelelő ellenőrzések lebonyolítása után Nagy-Britanniában élő rokonaikhoz távozhatnak.

Humanitárius szervezetek szerint azonban a calais-i migránsproblémát nem sikerült teljesen megoldani, sok menekült – egyes vélemények szerint számuk a kétezret is meghaladja – nem volt hajlandó a francia hatóságokkal kapcsolatba lépni. Egy részük különböző francia városokban rejtőzködik, mások pedig a párizsi spontán táborba költöztek át.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: