“Szedje össze magát!” – Juhász Péternek és a Kádár oldalán álló szocialistáknak is üzent Lázár János

Az MSZP-s Havas Szófia hazugságaira, az október 23-i állami ünnepeken történtekre, a dulakodásra, néhány elcsattant pofonra, a füttyögőkre, valamint a 444.hu és az Átlátszó 168 Óra című hetilap jövőjéről szóló szürreális oknyomozásra is reagált a PestiSrácok.hu kérdésére Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón, amely tájékoztató legfontosabb bejelentése az volt, hogy a jövőben Magyarországon biztosan nem lesz szükség a letelepedési kötvényre, igaz, azt még nem lehet tudni, hogy mikor szűnik meg ez az állampapír-értékesítési forma.

Utóbbi témáról egyébként Lázár János a saját meggyőződését ismertette, miszerint a következő időszakban nem lesz szükség a letelepedési kötvényekre, mert az adósságfinanszírozás javult, nőtt a magyar állampapírok iránti kereslet, így nincs szükség erre az eszközre. Kiemelte, a kötvények felülvizsgálata – a Jobbik kezdeményezésétől függetlenül – fél éve tart. A tárcavezető azt mondta, a kormány visszautasítja az ellenzéki párt zsarolását és nem köti össze a kötvények kivezetését az alaptörvény módosításával. Utóbbira össznemzeti ügyként hivatkozott, amit “piszlicsáré, pitiáner ügyekkel összekötni kisstílűség”.

“A letelepedési kötvény létezését folyamatosan támadja a sajtó, pedig hiába rugdossák a kötvényeseket, olyan kötvényről és olyan kötvényvásárlókról van szó, akik akkor adtak kölcsön Magyarországnak és akkor finanszírozták az államot, amikor éppen a leminősítés, a bóvli kategória miatt senki nem adott kölcsön Magyarországnak. A letelepedési kötvényesek egymilliárd euró értékben adtak kölcsön hazánknak. A gazdasági helyzet most más, vissza lehet térni a klasszikus eszközökhöz. Ami korábban jó volt, arra most szerintem nem lesz szükség. Én már májusban bejelentettem a Kormányinfón, hogy felülvizsgáljuk a konstrukciót” – fogalmazott Lázár János.

 

A tárcavezetőt portálunk több témában is kérdezte. A szocialista Havas Szófia 56-tal kapcsolatos hazugságairól Lázár János úgy vélekedett a PestiSrácok.hu-nak, hogy az MSZP még mindig nem tudta eldönteni, hogyan viszonyuljon 1956-hoz. Megírtuk, Havas Szófia, az MSZP egészségpolitikusa, Horn Gyula korábbi miniszterelnök unokatestvére az orosz állami médiában a minap azt mondta 1956-ról, hogy az a CIA által feltüzelt fasiszta-ellenforradalmi puccs volt, a forradalmárok pedig házról házra járva keresték a zsidókat és a kommunistákat, a nácikat pedig kiengedték a börtönökből…

“A szocialisták a mai napig nem döntötték el, hogyan viszonyuljanak 1956-hoz. Pedig egyszerű: valaki vagy az áldozatok oldalán áll vagy a gyilkosok oldalán. Nem lehet egyszerre a gyilkos és az áldozat oldalán állni. A MSZP 30 éve nem tagadja meg a Kádár-rendszert. Én értem, hogy 1956-tal kapcsolatban Havas Szófia családi vonalon érintett, de a politikusnak azt a kérdést kell feltennie magának, hogy az ősei jó oldalon álltak-e 1956-ban?” – szögezte le Lázár János.

Azon kérdésünkre, hogy szerinte ezek után Havas Szófiának van-e helye a magyar közéletben Lázár János úgy válaszolt, hogy ezt az MSZP-nek kell eldöntenie.

Portálunk a füttyögőkről, az október 23-i állami ünnepségen történtekről is kérdezte a tárcavezetőt, különösen annak fényében, hogy Juhász Péter, az Együtt politikusa beperelte a Miniszterelnökséget. Lázár János azt üzeni Juhász Péternek, hogy aki választók képviseletére vállalkozik, az legyen felkészült.

Azt üzenem Juhász Péternek, hogy szedje össze magát. Nem a Miniszterelnökség szervezte az állami ünnepséget. Aki azt sem tudja, kivel harcol, arról nem lehet eldönteni, hogy átmeneti zavara van-e, vagy ez nála egy hosszú távú dolog” – fogalmazott Lázár János. Az október 23-i eseményekről azt mondta, hogy a nemzeti ünnepen a méltóságért való megemlékezés megilleti azokat, akik az országért életüket adták. “Megdöbbentő, hogy a magyar és a lengyel himnusz alatt is fütyültek” – mondta Lázár. Szerinte a füttyögők emlékezetgyalázóak voltak. Lázár János úgy vélekedik, hogy arra nincs mentség, ha valaki a himnusz alatt is fütyül. “A füttyögők tegyék fel maguknak a kérdést, hogy mit ártottak az ügynek. Az ügyhöz méltatlan, hogy akik életüket áldozták azért, hogy mi szabadon élhessünk, azon az emlékezésen fütyülnek” – mondta Lázár János.

A Miniszterelnökség vezetője kérdésünkre nem kívánta kommentálni a 444.hu és az Átlátszó szürrealista oknyomozását és azon megállapításaikat, hogy a fideszesek a Nem York-i haszid zsidókon keresztül akarják bedönteni a 168 Óra című hetilapot. Az ügyet ebben a cikkben foglaltuk össze. Lázár János annyit elárult, a cikk címében is van legalább 4 olyan elem, amelyre hosszan tudna reagálni, de miután nem olvasta az írást, ezért nem kívánt reagálni. “Fantazmagória, amit a portálok írtak” – nyomatékosította Lázár János.

Vezető fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: