Rogán Antal: Juhász Péter egy elítélt samesza

A miniszter nem vesz részt az ellene indított per tárgyalásán

MH/MTI – 2016.10.27.

Rogán Antal szerint nyilvánvaló, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke “Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”, rendszeres kapcsolatot tartanak és összejátszanak azért, hogy lejárassák. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol azt is bejelentette, hogy emiatt nem vesz részt a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi pere délutáni tárgyalásán, de keresetét fenntartja.

 

rogán-sajttáj576x356Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter sajtótájékoztatót tart – MTI Fotó: Marjai János

Rogán Antal felidézte: másfél éve húzódik az a személyiségi jogi per, amelyet Juhász Péter ellen indított, az Együtt alelnökének “2-2,5 éve kitartóan folytatott rágalmazási hadjárata” miatt. Közölte: megfontolta, hogy a per csütörtöki tárgyalási napján részt vegyen-e, de úgy döntött, nem megy el, mert az elmúlt hónapokban számára nyilvánvalóvá vált, hogy “Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”.

Hozzátette: sajtóhírek szerint Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres kapcsolatot tartanak egymással azzal a céllal, hogy összejátszanak a lejáratása érdekében.
A miniszter jelezte: ügyvédei tájékoztatása szerint felperesként nem is köteles megjelenni a tárgyaláson. Ugyanakkor hangsúlyozta: keresetét minden körülmények között fenntartja, a bíróság előtt, közjegyző által hitelesített módon tanúvallomást is tett, amelyben leszögezte, Portik Tamással soha nem találkozott, vele sem üzleti, sem magántermészetű kapcsolata nem volt, soha nem is kapott, így természetesen nem is fogadott el tőle semmit.
Hozzátette: a közjegyzői okiratban azt is leszögezte, hogy meggyőződése szerint Portik Tamás és Juhász Péter között rendszeres kapcsolat áll fenn az ő lejáratása érdekében. Jelezte: ezt a mai bírósági tárgyaláson tanúval próbálják majd igazolni.

 

Elmondta: keresetét azért is tartja fent, mert az elmúlt hónapokban számtalan olyan dologról, amit Juhász Péter állított, egyértelműen kiderült, hogy valótlanság. Szerinte önmagáért beszél az a tény, hogy az ügyészség jelenleg Portik Tamás ellen nyomoz hamis tanúvallomás miatt, de – folytatta – az elmúlt másfél évben közel tucatnyi pert nyert meg jogerősen sajtóorgánumokkal szemben a Juhász Péterhez kapcsolódó állítások ügyében.
Jelezte: Juhász Péter állításaival szemben, az ügyészség és rendőrség másfél éves nyomozása alapján bebizonyosodott, hogy az V. kerületi önkormányzatnál mindenben törvényesen és jogszerűen jártak el, semmilyen kár nem érte az önkormányzatot, bűncselekmény nem történt”.
“Itt minden egyes vizsgálat és minden egyes állítás, Juhász Péter rágalmaival szemben engem igazol (…), további lejáratási kísérletekhez pedig Portik Tamás és Juhász Péter közös játszmájához én nem kívánok személyesen asszisztálni” – jelentette ki Rogán Antal, aki bízik abban, hogy a jelenlegi ügyben is javára dönt majd a jogerős bírósági ítélet.

Ugyanakkor példátlannak nevezte, hogy másfél éve húzódik a per, és úgy vélte, “láthatólag első fokon ezt az ügyet inkább elhúzni igyekeznek”, holott hasonló ügyekben már ítéletet hoztak. A miniszter kérdésre válaszolva elmondta: ügyvédei elfogultság miatt többször emeltek kifogást a bíró ellen, de ezeket eddig elutasították. Hozzátette: a kifogásokat azért tették meg, mert a bíró azt állította, hogy a nyomozati eljárásban bizonyítékok semmisültek meg, de ezt a rendőrség később cáfolta, illetve a bírósági eljárás során nem egy alkalommal volt olyan, hogy ügyvédei csak Juhász Péter Facebook-oldaláról értesültek bizonyos dolgokról.
Rogán Antal a sajtótájékoztatón sok kérdést kapott helikopterútjáról, amivel kapcsolatban leszögezte: azon a napon minden információt, ami a helikopteres magánúttal volt összefüggésben, az érintett cég képviselője, ő és felesége kérésére nyilvánosságra hozott.
“Azon a napon mi, ebben az értelemben semmit nem tagadtunk le, estére már minden részletet és minden információt a cégen keresztül nyilvánosságra hoztunk” – fogalmazott a miniszter, jelezve, nyugodt a lelkiismerete.

A letelepedési kötvények megszüntetéséről szóló kérdésre válaszolva közölte: a letelepedési kötvény felülvizsgálatának nem értek a végére, sem a gazdasági, sem a stratégiai kabinet, nem a szerdai kormányülés ilyen döntést nem hozott.

A Népszabadság megszüntetésével kapcsolatban Rogán Antal azt mondta: nem örül a lap megszűnésének. Ugyanakkor hozzátette: gazdasági döntés született, aminek semmi köze a kormányhoz, de lehet, hogy születhetett volna más döntés is, ha a Népszabadság szerkesztősége bármikor kérte volna a kormány segítségét, de erre nem került sor. Hozzátette: Népszabadság kiadója több száz millió forint értékben kapott hirdetéseket a kormánytól.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: