Elárulta a kormány, miért nem engedték be Juhász Pétert a Kossuth térre

/ 2016.10.25. /

Még mindig tart a füttyháború. A HVG.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központot kérdezte, hogy tulajdonképpen miért nem engedték be Juhász Pétert az október 23-i, Kossuth téren tartott rendezvényre. Ezt a választ kapták:

A nemzeti ünnep méltóságának biztosítása és a résztvevők mindegyikének védelme a rendezvénybiztosításért felelős cég feladata. Mivel Juhász Péter előre meghirdetett módon többekkel az ünnep megzavarását tűzte ki célul, a résztvevők közötti konfliktusok minimalizálása érdekében szét akartuk választani a méltósággal ünneplőket és az ünnepet előre meghirdetett módon megzavarni akaróktól. Nekik is jutott hely, a tér több pontján is kinyilvánították hangos nemtetszésüket.

 

Mivel Juhász Péter perre megy, így hamarosan kiderülhet, hogy a Valton Security embereinek (és úgy általában egy magáncégnek) van-e joga a polgárokat egy állami rendezvényről kizárni, kivezetni, átkutatni, és a többi.

Az események sűrűjéből nézve viszont úgy tűnik, hogy Juhász Péter kitiltása nem volt igazán jó ötlet, mivel az irányítás nélkül maradt sípos alakulat mindenkire fütyült, aki csak megmozdult a színpadon. Úgyhogy az „Orbán Viktor kifütyülése” akcióból totális zűrzavar, ráadásul erősen rossz ízű akció kerekedett.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: