TRÜKKÖS HAZAÁRULÁS

Valaki nagyon felültette a Jobbikot a búgócsigára. Mióta cukisodnak és néppártosodni akarnak, úgy forognak a véleményeikkel együtt, hogy már nem is csoda, ha néha a parlamentben oly szédülten bámul némely képviselőjük, mint minőségellenőr a kokaingyárban. Amit a kötelező betelepítési kvóták ügyében művelnek Vonáék, azt pedig maga a szélkakaskirály, Gyurcsány Ferenc is megirigyelhetné. Több véleményük is van, de egyikkel sem értenek egyet. Természetesen ez a történet már nem a betelepítésről szól, hanem a hideg és önző számításról, arról, hogy miként lehet ebből a helyzetből a lehető legnagyobb politikai hasznot húzni. Nem tudom, kik a tanácsadói Vona Gábornak, de úgy hiszem, most kellene őket kidobni. Ebből a helyzetből ugyanis már nagyon nehéz profitálnia a pártnak és vezérének.

 

 

screenshot_19

Innentől kezdve, hogy megzsarolták Orbán Viktort, hogy csak akkor szavazzák meg az alaptörvény-módosítást, ha a letelepedési kötvényeket is kivezeti a kormány, napról napra szembesíteni lehet a radikális pártot mindazzal, amit az elmúlt nagyjából egy évben ez ügyben nyilatkoztak. Vona előbb népszavazást akart, majd amikor a kormány is, akkor már csakis az alaptörvény módosításában látta az igazi megoldást. A népszavazást ugyan szavakban támogatták, de láthatóan elszabotálták, most pedig, miután előbb támogatásáról biztosította a Jobbik a tervezett módosítást, már ettől is elálltak, különféle „trükkökkel” vádolva a kormányt.

 

Ezekkel a manőverekkel tehát Vona egy társaságba keveredett az „adócsökkentéskormánya” Ferivel, aki ezek után legalább ötször adót emelt, meg a „nemleszgázáremelés” Ildikóval. Nem olyan nagy baj ez persze, ha ezek közé vágyott, lelke rajta. Csak arra lennék kíváncsi, vajon a Jobbik amúgy sem túl masszív szavazótábora ebben a társaságban képzelte-e el magát… Hovatovább ott tartunk, hogy árpádsávos DK-s nyugdíjasok csápolnak majd az egykori radikális párt koncertjein, rockosított Internacionáléra pogózva.

Bármit is mondjon Vona Gábor és a vele immár feltűnően barátságos és nagylelkű balliberális sajtó, a Jobbik elnöke nem Orbán Viktort szorította sarokba, hanem saját magát és pártját. Mert a kormány álláspontja egyszerű és világos: nem akarnak kötelező betelepítést, erről szólt a népszavazás és erről szól az alaptörvény-módosítás. Mit tesznek majd a jobbikos képviselők a tervek szerint november 8-i parlamenti szavazáskor? Melyik gombot nyomják meg?

Amennyiben elutasítják a módosítást, immár Obán Viktor és kormánya, valamint a Fidesz–KDNP-pártszövetség lesz az egyedüli letéteményese a kényszerbetelepítés elleni harcnak. Abban ugyanis biztosak lehetünk, hogy a miniszterelnöknek nem okozott két másodperces dilemmát sem annak átlátása, mire megy itt ki a játék a Jobbik részéről. S tán még jól is jön ez neki, hiszen így Vonáék szépen maguk dőltek bele a DK–MSZP–Együtt–Liberálisok halálos ölelésébe. A képlet onnantól kezdve ugyanis még egyszerűbb: van a Fidesz, aki megvédi az országot a migránsoktól, s vannak a többiek, a politikai haszonlesők, akik pedig nem. S még abban sem lehetünk biztosak, nem akad-e majd valahonnan egy-két képviselő, aki a józan eszére hallgatva végül megszavazza a kormány javaslatát. Akkor aztán Vonáéknak végleg befellegzett.

A Jobbik elnöke ez év áprilisában, amikor a saját alaptörvény-módosítási ötletükkel – ami megegyezett a népszavazási kérdéssel, ponttal a végén – előálltak, azt mondta az Országgyűlésben: „Nem tehetik meg, hogy a saját népszavazási kérdésük alaptörvényi erőre emelését nem szavazzák meg, ugye, képviselőtársaim? Vagy ha megteszik, akkor mire derül fény? Arra derül fény, tisztelt fideszes, KDNP-s képviselőtársaim, hogy önök a kvótáról szóló népszavazás ügyét csak politikai kampánycélokra használják. Ez fog akkor kiderülni, de azt én nem tudom másnak nevezni, mint hazaárulásnak.” Hát valahogy így kell ezt nevezni, valóban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: