Hivatalosan is elkelt a Népszava

Az liechtensteini cég továbbá felvásárolta a Geomédia-csoport portfólióját

MH/MTI – 2016.10.20.

A liechtensteini székhelyű XXI Century Invest AG – eddigi tulajdonosaiktól – megvásárolta a Népszava napilapot, valamint a Geomédia-csoport médiaportfólióját: a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek hetilapot, valamint a kiadó magazinjait. Ezt a vevő cég közölte csütörtökön a távirati irodával.

 XXI Century Invest AG képviselőjeként Daniel Vogt október közepén Budapesten írta alá a szerződéseket. A tranzakció a befektetésre létrehozandó projektcég, a XXI Century Invest AG bejegyzésével zárul le – tették hozzá.

 

A Magyar Demokratikus Charta tüntetése.

A közleményben azt írták: a XXI Century Invest AG Kelet-Közép-Európában többféle befektetéssel rendelkező külföldi magánszemélyek érdekeltsége. “A Geomédia lapjaiba és a Népszavába történő beruházásra olyan pénzügyi invesztícióként tekint a cég, amellyel kifejezi elkötelezettségét a médiaportfólió fejlesztésére, egyben a közéleti lapok szellemiségének megőrzésére. Éppen ezért semmilyen politikai érdek vagy akarat nem lesz befolyással a szerkesztőségi tartalmakra” – fogalmaztak.

 

 

A XXI Century Invest AG az újonnan megszerzett médiaportfóliójának fejlesztéséhez szükséges – a vételárat jócskán meghaladó – pénzügyi forrásokat képes biztosítani. A médiaportfólió operatív és szakmai irányítását a jövőben is a Geomédia magyar menedzsmentje gyakorolja – olvasható a cég közleményében.

Gál J. Zoltán, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője az érintett médiumok jövőjéről az MTI-nek elmondta, hogy a Vasárnapi Hírek és a Népszava egy integrált szerkesztőségben működik a jövőben, ennek az új koncepciónak a kidolgozása megkezdődött és a tervek szerint még az idén lezárulhat ez a folyamat.

Kiemelte továbbá, hogy a Népszabadság felfüggesztése is egy új helyzetet teremtett a hazai lappiacon. Hozzátette: a Népszava és a Vasárnapi Hírek integrációja során Népszabadság-dolgozókkal is számolnak, ha “megoldódik a helyzetük”.

Németh Péter, a Népszava főszerkesztője eddigi népszabadságos dolgozók esetleges csatlakozását teljesen normális piaci mozgásnak nevezte. Azt mondta: a Népszava és a Vasárnapi Hírek integrált szerkesztőségben folytatja a jövőben, de annak formája még nem tisztázott, hogy ez két külön lapot vagy egyet jelent majd. A jövő héten és az azt követő időszakban ismerkednek majd meg “az új tulajdonosi szinttel”, a menedzsmenttel, ezután tudnak majd többet a jövőről.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: