Tüntetni az MSZP-hez menjetek

Nyúlik, nyújtják a Népszabadság-hazugságot, mint a rétestésztát.

Nagy Ervin – 2016.10.19.

Pedig nem kellene! Legalábbis nem így. A Kádár-korszak szimbolikus lapja tönkrement, eladósodott, vége; lehúzta a rolót, és a villanyt is lekapcsolta a külföldi tulajdonos – ez már lejárt lemez! Persze, Magyarországon vannak politikai paraziták, mániákus tüntetők, illetve törtetők; és vannak külföldről eltartott agitátorok is, akik bármilyen helyzetben, bárhol és bármikor utcára vonulnak, és hangos kisebbségként hergelik a közvéleményt. Most egy, egyébként már hónapok óta megjósolható tulajdonosi döntést próbálnak politikai eszközként felhasználni arra, hogy zavart okozzanak, hogy ismét George Soros pénzén hizlalt mosolyukat láthassák viszont az esti hírekben.

 

12878128_517702_756793de2d139edcbc11b01747cfa361_wm

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban írta a múlt héten: „A Mediaworks fel­függesztette a tulajdonában álló Népszabadság kiadását. Ez a hír. És ennyi a hír.” És igaza is volt! Mert ez a tényszerű igazság. Csak hát minálunk élnek olyan emberek, akik nem tisztelik a tényeket, akik mindig az igazságon túl, a moralitás határait átlépve élik paranoiás mindennapjaikat.

A külföldi támogatók pénzéből élő agitátorok, a juhászpéterek; a mérhetetlen társadalmi támogatottságú médiapártok vezetői, a jávorbenedekek; és a sértett, egykori fideszesek, akiket egy-két kritikus mondat után győzelmi pajzsra emelt a balliberális média. Olyanok, mint Hadházy Ákos. Ők és a hazug elvekben edzett társaik, akiket csak a gyűlölködés hoz most közös platformra, és akiknek csak kritikájuk van, tervük ellenben nincs az ország jövőjével kapcsolatban, járják a körtáncot, hat éve már… Ahogy vasárnap is, amikor a sajtószabadságért tüntettek.

 

Már annak is van egy, nem épp diszkrét bája, amikor egyesek az alaptörvényben rögzített gyülekezési szabadságukkal élve, minden hatalmi atrocitás nélkül tüntetnek egy szerintük diktatórikus kormány ellen. Ha igazuk lenne, már rég egy börtönben csücsülnének… De nem ülnek, hanem a színpadon állnak, és egy-két ezer ember előtt szabadon kiabálnak. Méghozzá a sajtószabadságért. Mert szerintük a Népszabadság bezárása mögött politikai akarat húzódik, méghozzá a sajtószabadság korlátozására tett kormányzati erőfeszítés. Ez a kijelentés már nem csak pikáns, hanem inkább abszurd. Ha nem lenne a tét komoly, mondhatnám azt is, hogy komikus és kacagtató. Mert az általuk vélt diktatúrában, másnap, az országos sajtó minden egyes hazugságukról szó szerint megemlékezett.

Ha csak a tényeket nézzük, akkor bizony azt kell mondanunk, hogy a sajtószabadságért megtartott tüntetés politikai műbalhé volt csupán. Hisz a Népszabadságot valamilyen formában vagy tulajdoni hányadban, a szocialista párt tartotta fenn egészen a tavalyi teljes eladásáig. Az önmagát függetlennek nevező lap bizonyos szinten mindig is pártlap volt tehát. Ami persze egy demokráciában belefér a véleménynyilvánítás- és sajtószabadság fogalmába. S miután a szocialista párt alapítványa eladta az utolsó tulajdonrészét is az osztrák befektetőknek, senki egy szót sem szólt. Senki nem ment tüntetni. (Sőt még a dolgozóknak is volt egy egyszázalékos tulajdonrésze, amit szintén önként adtak el ugyanannak a cégnek.) A külföldi tulajdonos pedig – látva a felhalmozott adóssághegyeket – csak leépítéssel vagy bezárással tudta megoldani a lap helyzetét, de félt a botránytól. Ezért ingyen is oda- vagy visszaadta volna a szocialisták valamely szatellitszervezetének, csak szabaduljon tőle. De nem kellett senkinek. Nem kellett az MSZP-s politikai, szellemi és gazdasági közösségnek.

Tehát lehet tovább nyújtani a „politikai rétestésztát”, lehet a Népszabadság megmentésén tovább fáradozni – de nem így! Mert ez így hazugság! Ráadásul azon olvasók becsapása is, akik tényleg hisznek a lap szellemiségében. Sokkal őszintébb lenne, ha a szocialisták inkább csendben megpróbálnának egy befektetőt keríteni, ha tényleg komolyan hisznek a lap által képviselt értékekben. A vasárnap tüntető béragitátor Juhász Péter, vagy a politikai parazitaként ismét a képernyőre kerülő Jávor Benedek pedig jobban tenné, ha a Népszabadság ügyében inkább a szocialisták székháza elé hívná a tiltakozókat. Mert úgy ők is közelebb kerülnének az igazsághoz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: