Trump nagy dobásra készülhet ma éjszaka

2016. október 19.

A budapesti idő szerint csütörtök hajnali három órakor kezdődő amerikai elnökjelölti vita lehet az utolsó komoly esélye Trumpnak, hogy a bizonytalanok széles tömegét magához édesgesse.

 

 

trump-hillary-1

Nem lehetetlen a Trumpra váró feladat, de nem is lesz könnyű. A budapesti idő szerint csütörtök hajnalban megrendezésre kerülő tévévita az elemzők szerint egyfajta utolsó esélyként lebeg a republikánus elnökjelölt előtt, amely által érdemi mozgósítást tud eszközölni. Charlie Black, republikánus kampánystratéga szerint kiemelt fontosságú lesz az utolsó vita, hiszen ha sikerrel veszi ezt az akadályt, akkor visszakapaszkodhat az érdemi versengésbe:

azonban a korábbiakhoz képest, most hatékonyan kell a konkrét javaslatairól beszélnie, így például a munkaerőpiacról is. Nem engedheti meg, hogy belevigyék a sárdobálásba.”

Tehát Trump számára – aki a felmérések szerint Clintonhoz képest le van maradva – az elnökjelölti vita sokkal inkább egy lehetőség, mintsem egy kellemetlen, kockázatos kihívás. Azonban ellenfeléről, Hillary Clintonról ez már kevésbé mondható el, hiszen a demokraták jelöltjének több szempontból sem ideális, hogy harmadszorra is össze kell csapnia Trumppal.

Elsősorban azért, mert egy vezető pozícióban lévő jelöltnek mindig kockázatosabb a tévévitában való részvétel, mivel a legritkább esetben szokták növelni a támogatottságukat, sőt, általában veszíteni szoktak abból. Továbbá Hillary Clinton egészsége körül is súlyos kételyek merültek fel, miszerint egyre kevésbé bírja a nyilvánosság előtt zajló, megterhelő vitákat, és kimerültsége miatt kevésbé tud irányítani. Feltehetően ennek láthattuk a nyomait a legutóbbi összecsapás során is, amikor már jelentősen mérsékeltebb offenzívára volt csak képes Trumppal szemben.

Bud Jackson, demokrata kampánystratéga szerint Hillary Clintonnak a napokban ismét kirobbant e-mail botrányára mindenképpen a megfelelő módon kell majd a vita során reagálnia:

egyelőre még nem sikerült neki ezt megfelelő módon kommunikálni, ha úgy tetszik, még hátramaradt a munka nagy része. És természetesen fel kell készülnie akár a lehetetlenre is.”

A Las Vegasban megrendezésre kerülő tévévitát a Fox televízió műsorvezetője, Chris Wallace fogja moderálni. Továbbá az összes nagyobb amerikai hírcsatorna közvetíteni fogja, amelyekre online stream formájában bárki felcsatlakozhat. Az amerikai elnökválasztást végül november 8-án, kedden tartják.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: