Melania Trump védelmébe vette férjét

“Donald kedves és úriember”

MH/MTI – 2016.10.18.

Donald Trump republikánus elnökjelölt felesége, Melania Trump védelmébe vette a nőkre tett becsmérlő kijelentései miatt pellengérre állított férjét.  

Melania Trump nagyon ritkán nyilatkozik a médiának, a kampányban sem nagyon vesz részt, és féltve őrzi a magánéletét. A szlovén születésű egykori topmodell azonban hétfőn este interjút adott a CNN hírtelevíziónak. 

donald-trump-melania-trump-zoom-a47fd6c8-9ebd-47fd-9da7-c295565a8200.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Az amerikai NBC televízió elbocsátotta Billy Bush műsorvezetőt, aki Donald Trumppal trágárkodott egy most vihart kavart, tizenegy évvel ezelőtt készült videofelvételen.
Az NBC vezetősége hivatalosan hétfőn este jelentette be, hogy végleg megválik Billy Bushtól. A műsorvezetőt – aki mostanáig a reggeli műsor egyik moderátora volt – már a botrány kirobbanásának másnapján, október 8-án “levették” a képernyőről, de akkor még csak arról volt szó, hogy átmenetileg nem vezeti a műsort, s majd találnak neki másfajta munkát a tévén belül.


Hétfőn este azonban véglegessé vált: a 45 éves műsorvezetővel nem egy esetleges új feladatról, hanem a távozás körülményeiről és a végkielégítéséről tárgyaltak. A távozás anyagi feltételei nem kerültek nyilvánosságra, de az ügyet jól ismerők a sajtónak azt szivárogtatták ki, hogy Billy Bush több millió dolláros végkielégítéssel távozik, és a megállapodás nem tartalmaz olyan záradékot, amely szerint bizonyos ideig nem helyezkedhet el másutt.
Két hét sem telt el azóta, hogy az Access Hollywood című, elsősorban hírességekkel foglalkozó szórakoztató műsor titokban készült videofelvételét nyilvánosságra hozta honlapján a The Washington Post című lap. A felvételen, amely egy 2005-ben készült beszélgetést rögzít, Donald Trump sértő és megalázó megjegyzéseket tesz nőkre, Billy Bush pedig egyetértően bólogat, és kiegészíti az elhangzott trágárságokat.
Billy Bush annak a Bush-famíliának a tagja, amely két elnököt is adott az Egyesült Államoknak. Az édesapja, Jonathan Bush ugyanis idősebb Bush elnök öccse.

Donald Trump felesége elismerte, hogy a férje tíz-tizenöt évvel ezelőtt hangoztatott és a minap nyilvánosságra került obszcén kommentárjai a nőkről valóban elfogadhatatlanok, ám hangsúlyozta: ezek a mondatok nem jellemzik azt a férfit, akit ő ismer. Szerinte beszélgetőpartnere, Billy Bush műsorvezető  “vitte bele” a trágárkodásba Trumpot, de ami elhangzott – mondta -, az amúgy is csak afféle “férfibeszéd” volt.

Melania Trump szerint a férje kijelentései körüli perpatvart a politikai ellenlábasai keltették, akik a baloldali sajtóval egyeztetve indítottak támadást. Meglátása szerint szervezett kampányról van szó, amelynek célja kárt okozni Trump jelöltségének. Egyetértett a first ladyvel, Michelle Obamával abban, hogy valakit az akarata, beleegyezése ellenére megcsókolni, vagy fogdosni valóban “szexuális zaklatás”, csakhogy szerinte minden ilyen esetet bíróságra kell vinni, de “bizonyítékok nélkül megvádolni valakit, férfit vagy nőt, nagyon kártékony és tisztességtelen”.
A republikánus elnökjelölt felesége feltette a kérdést: vajon miért nem ellenőrizte a sajtó a Trumpot vádoló nők állításait és miért nem nézett utána a vádaskodó nőknek. Leszögezte egyúttal, hogy a vádaskodó nők “hazudnak”, mert a férje “kedves és úriember”, akinek ő hisz. De elmondta azt is, hogy néha az az érzése támad, hogy két fiúgyereke van, az egyik a fia, a másik a férje, aki néha úgy viselkedik otthon, mint egy kamasz. Melania Trump a trágár szavakat is ilyen gyerekes, kamaszos viselkedésnek tulajdonította, s megemlítette, hogy ő soha nem hallott sértő szavakat a férje szájából. Hangsúlyozta, hogy ő tiszteli a nőket.
A riporter kérdésére, hogy vajon Trump bocsánatot kért-e tőle, és ez hogyan zajlott le, Melania Trump közölte: a magánügyeket továbbra sem kívánja kiteregetni, de a férje bocsánatot kért tőle és ő ezt el is fogadta. “Remélem, az amerikai nép szintén elfogadja a bocsánatkérést. Ráadásul mindez sok-sok évvel ezelőtt történt” – tette hozzá.
Melania Trump hétfőn interjút adott a Fox televíziónak is. Ebben az interjúban kitért arra is, hogy néhány hónappal ezelőtt nyilvánosságra hoztak róla néhány aktfotót, amely akkor készült, amikor még modell volt. “Már a kampány elején kezdték: fotókat hoztak nyilvánosságra, még abból az időből, amikor modell voltam. Én büszke vagyok arra, amit csináltam. Keményen dolgoztam” – mondta.  Ebben az interjúban is kiállt a férje mellett, elmondta, hogy a trágár szavak, amelyeket nyilvánosságra hoztak, már régen hangoztak el, Donald Trump bocsánatot kért tőle értük, és ő meg is bocsátott. “Túlléptünk rajta” –  fogalmazott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: