Kell még valamit mondanom, Ildikó?

2016. október 17.

Screenshot_7.jpg

Szóval Gyurcsány az egyetlen miniszterelnök idestova az egész glóbuszon, aki annyira tisztelte az etikát meg az erkölcsöt, hogy a lexikont az ’E’ betűnél felnyitva az ő arcképe jelenik meg.

„Szóval Gyurcsány az egyetlen miniszterelnök idestova az egész glóbuszon, aki annyira tisztelte az etikát meg az erkölcsöt, hogy a lexikont az ’E’ betűnél felnyitva az ő arcképe jelenik meg. Igen, annyira tisztelte és becsülte a szerkesztői függetlenséget, hogy 2006-ban a Balaton partján egyenesen gyötrelemként élte meg, hogy neki, mint miniszterelnöknek a feladata: »fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni õket ebbe a folyamatba«. Ugye emlékszünk még erre a Gyurcsányra, a szerkesztőségek nagy barátjára? Arra az emberre, aki – bár ezt kifejezetten letagadta a fenti interjúban – 2009-ben nem »csak« arra adott utasítást az állami szerveknek és vállalatoknak, hogy mondják le a lap előfizetését, hanem konkrétan arra, hogy »szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban«.

 

 

Én nem állítom, hogy ne lenne összefüggés kis hazánkban – csakúgy mint minden országban, a demokratikusakat is beleértve – a médiapiaci viszonyok és a »nagypolitika« között. Persze hogy van. De azt már rohadtul unom, hogy a demokrácia csak és kizárólag jobboldali kormány alatt szűnhet meg Magyarországon. Bizonyára valamelyik ENSZ-dokumentumban van rögzítve, hogy baloldali, progresszív kormányok esetén a sajtószabadság sérelme fogalmilag kizárt.”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: