Körúton belülről kapott a fejére a parasztozásért a szocialista képviselő

Pejoratív értelmű parasztozás

Pintér Bence

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő a helikopterezése miatt ment neki Rogán Antalnak, aki korábban parasztgyereknek nevezte magát. A Magyar Mező- És Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség most közleményben követel bocsánatkérést a paraszt szó pejoratív használatáért az MSZP képviselőjétől. És hogy mi a legjobb az egészben? A szövetség címe.

Parasztgyereknek születni nem szégyen, parasztul viselkedni igen” – mondta a Parlamentben Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő Rogán Antal miniszter helikopterezése kapcsán. Ezzel arra is utalt, hogy Rogán Antal korábban parasztgyereknek titulálta magát.

 

A Magyar Mező- És Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség most a képviselő asszony fenti felszólalása miatt követel erkölcsi elégtételt. Közleményüket változtatás nélkül közöljük:

Elfogadhatatlan, hogy a MAGYAR PARLAMENT 2016. OKTÓBER 10-I ÜLÉSÉN Bangóné Borbély Ildikó az MSZP képviselője a paraszt szó többszöri pejoratív értelmű hangoztatásával sértő módon nyilvánult meg a magyar parasztok, a magyar parasztság iránt.

A Magyar Mező és Erdőgazdasági Érdekképviseleti Szövetség mint az agrárium és a  magyar gazdák, és így a parasztság érdekképviseleteinek szövetsége kötelezettségének tartja, hogy mindezt szóvá tegye ,és felhívja a képviselő asszonyt, hogy a PEJORATÍV ÉRTELMŰ PARASZTOZÁS miatt nyilvánosan kérjen bocsánatot.

Érdekes adalék egyébként a népi-urbánus szembenállás történetéhez, hogy a magyar parasztok becsületéért most kiálló szervezet székhelye nem máshol van, mint Budapest belvárosában, a Károly körúton, így körúton belülről kapott most ütést a szocialista párt képviselője.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: