Törvényi gond lehet a Jobbik konzultációjával

Elsőként írtuk meg, hogy a pártakciót egy ózdi bejegyzésű egyesület intézi

Pindroch Tamás – 2016.10.15.

A büntető törvénykönyv (Btk.) szerint amennyiben egy egyesület tagja visszaél az általa gyűjtött személyes adatokkal, elküldi azokat egy harmadik félnek, például egy pártnak, vétséget követ el. Ha hivatalos személy szolgáltatja ki az adatokat, márpedig a parlamenti képviselő ennek minősül, már bűntettet valósít meg, s akár hároméves szabadságvesztéssel is sújtható – mondta lapunknak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

ifj. Lomnici Zoltan 20161015

ifj. Lomnici Zoltan (Fotó: Hegedüs Róbert)

Szerdán elsőként írtuk meg, hogy a Jobbik „Valódi nemzeti konzultációját” a Dúró Dóra jobbikos képviselő által elnökölt, ózdi bejegyzésű, Híd a Nemzetért Egyesület bonyolítja le.

 

Kifejtette, a konzultációban az egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a válaszadók ne felejtsék el közölni személyes adataikat, elérhetőségüket. Ezeket ugyanis a kapcsolattartás, véleménykérés, választási és egyéb tájékoztatás, adománygyűjtés céljából kívánják kezelni. A szakember furcsállja, hogy az egyesület nem az ózdi címére, hanem egy budapesti postafiókba várja a válaszokat, és az egyesület egy pártelnök nevével és arcával kampányol. De szerinte az sem tisztázott, miért nem az állami támogatással rendelkező párt bonyolítja az akciót, illetve az sem, hogy az áprilisban alapított egyesületnek honnan származik erre a forrása.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: