Betettek a botrányok Trumpnak, de még Clinton sem nyugodhat meg

2016. október 15.

WASHINGTON, 15:38

A legfrissebb felmérések szerint Donald Trumpnak nem tettek jót az elmúlt napok botrányai, de még nem vesztette el a választást.

Fotó: AFP

Ezen a héten készült a Reuters és az Ipsos közös, pénteken közzétett online felmérése. Az összes államra kiterjedően összesen 2889 embert kérdeztek meg. Az eredmény a demokrata elnökjelölt Hillary Clintonnak kedvez.

A válaszadók 44 százaléka szavazna Clintonra, 37 pedig Trumpra.

Augusztus óta nem nőtt ekkora mértékben Clinton támogatottsága, az ugrás valószínűleg Donald Trump nőkkel kapcsolatos kijelentéseivel, és az azokból fakadó botránnyal magyarázható.

 

 

A tanulmány felhívja a figyelmet arra, hogy Clinton még nem dőlhet hátra, nagy az esélye annak, hogy a választásokig róla is ki fog derülni néhány kínos dolog, könnyen nagyobb botrányba keveredhet. Trumpnak minden bizonnyal van még valami a tarsolyában, az viszont tény, hogy nehéz helyzetbe került, és már nagyon kevés az idő a választásig.

Azonban a kevés idő még Trump malmára is hajthatja a vizet. Mivel nagyon gyorsan reagált a népszerűségi mutatója a legutóbbi botrányra, ugyanígy Clinton is könnyen bajba kerülhet. Lehetséges, hogy ha a választás napja környékén derül ki róla valami, akkor már nem lesz ideje visszavágni, vagy akár reagálni.

Az Amerikai Egyesült Államok elnökválasztását november 8-án tartják.

(Reuters)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: