Az MSZP még mindig tartozik válasszal a Simon-ügyben

 

 

A szerdai napon megkezdődött az MSZP korábbi elnök-helyettesének a büntetőpere. Simon Gábor különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt áll bíróság elé. Az MSZP korábbi elnök-helyetteséről két éve derült ki, hogy többszáz millió forintot rejteget titkos külföldi és hazai bankszámlákon.

67bb8c3599749236491f0b900502e5031bf78f6e.jpg

Az egykori szocialista politikus által eltitkolt pénzek és ingatlanok összértéke körülbelül 600 millió forint, sőt egyes becslések szerint több is ennél. Lebukásáig az MSZP második legfontosabb volt és a kerületi szocialisták egyik prominense. Barátai egykori párttársai ma is ott ülnek az Országgyűlésben vagy éppen a kerületi, illetve a budapesti városházán.

 

Simon Gábor ügyében a mai napig nem tudjuk, hogy valójában kié az eltitkolt pénz, honnan származik, milyen bűncselekményből, és milyen célra őrizgették azt az MSZP elnök-helyettesénél. A MSZP a mai napig hallgat arról, hogy mit tudnak a rejtegetett százmilliókról, mennyi volt abból a Magyar Szocialista Párté, tudott-e, és ki tudott a párton belül a titkos bankszámlákról. Ezekre a kérdésekre már két éve várjuk hiába a választ.

Nem lehetséges-e, hogy azokról a pénzekről van szó, amelyekről Gyurcsány Ferenc egyszer azt mondta, hogy jobb, ha nem tudjuk, hogy honnan származnak.

Itt az alkalom az őszinte beszédre, elérkezett az idő a szocialista politikusok számára is, hogy segítsenek az MSZP korábbi elnök-helyettesének emlékezni, és mondják el végre, hogyan került Simon Gábor titkos számláira több mint 600 millió forint .

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: