FÉLNEK ORBÁNTÓL, MINT ÖRDÖG A TÖMJÉNFÜSTTŐL

EUROPA.EU, PESTISRACOK.HU

Szeptember 26-ai keltezéssel került fel az Európai Parlament honlapjára egy baloldali olasz képviselőnő, Barbara Spinelli kérdéssora, amelyekre szóbeli választ követelt volna Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől a testület október 3-a és 6-a között lezajlott közgyűlésén, amint arról a Pestisracok.hu akkor – Meg kell törni Orbánt! címmel – beszámolt. A kérdések Magyarország migrációs politikáját és a népszavazást vették volna pergőtűz alá.

 

Screenshot_1.jpg

Spinelli kezdeményezését, hogy kipellengérezzék Orbán Viktor, lelkesen támogatta Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője is.

A kezdeményezést azonban a népszavazást követően levették a közgyűlés napirendjéről, mert nem akartak megszólalási lehetőséget adni a magyar miniszterelnöknek.

Azóta azonban fordult még egyet a széljárás a brüsszeli Olümposz táján.

 

Martin Schulz az Európai Parlament elnöke hétfőn azt találta nyilatkozni, hogy „Orbán Viktor kifejezésre juttatja azt az Európában többséginek számító véleményt, hogy „az Európai Unió a nemzeti identitást helyettesíteni akarja egy európai kulturális amalgámmal”. Azt persze nem mulasztotta el az Angela Merkel kihívójaként feltűnő német politikus, hogy ”az Európában többséginek számító véleményt„ tévedésnek (sic!) minősítse, de hozzátette azt is, hogy ”ezt az érzést nagyon komolyan kell venni„.

Schulz a korábbi brüsszeli véleményekkel ellentétben új hangot ütött meg és a párbeszédben látja a megoldást. Ha nem figyel oda, még megvádolják, hogy Orbán-simogató lett belőle.

Tévedés lenne azt hinni, hogy a brüsszelitáknak pár nap alatt megjött az eszük. Szó sincs erről. Ellenben józan ésszel felmérték, hogy a népszavazás 3,3 millió nem szavazatával a tarsolyában Orbán Viktor tetemrehívása számukra igen kedvezőtlen fordulatot vehet.

Rettegnek attól, hogy a magyar miniszterelnök elmondja az Európai Parlamentben, mit is gondol a nép. Nem csak a magyar, hanem – hogy Schulzot idézzük – az európai többség.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: