Kinyílott a pitypang

Kétszínűség a köbön: az MSZP kinyírta a Népszabadságot, a Jobbik pedig aggódik érte

Oláh Gellért

2016. október 9.

Az MSZP, aki 2015-ben eladta a népszabis részesedést, mivel az veszteséget termelt, most kétszínűen diktatúrát kiállt. A Jobbik, tudjátok a 21. századi nemzeti néppárt – aki a jobbszélen támogatta a brüsszeli kvótát, legalábbis annyira nem ellenezte -, most a Népszabadság miatt kezdett el aggódni.

 

A demokrácia trolljai némi fanyar humorral jegyzik meg, hogy Vonáék bármennyire is fiatalosak, izmosak, huszonegyedik századiak, a kapitalista piacgazdaság működését nem értik. Hiába sírta tele a nemzetközi sajtó a közvéleményt azzal, hogy megszűnt Magyarország legnagyobb ellenzéki lapja, az igazság az, hogy a Népszabadságot már pár tízezren olvasták csak, az online felület havi elérése pedig 3.9 millió volt. 

 

Arra a kérdésre, hogy miért nem jó biznisz fenntartani egy veszteséget termelő lapot, az MSZP ad kimerítő választ.

A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladó mértékben csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A Jobbikról már régóta hangoztatják, hogy feladta elveit. Már alig várom, hogy vastagtalpú fekete bakancsos, árpádsávos barna inges jobbik ifjúsági tagozatos fiúk és lányok felvonulást szervezzenek a Népszabadság melletti szolidaritásuk jegyében. Pedig pár éve még az RTL Klub és a TV2 bezárásával fenyegetőztek. 2008-ban Vona azt ígérte, hogy ha hatalomra kerülnek, megszüntetik az RTL Klub és a TV2 televíziókat, a székházukat pedig földig rombolják. 

A sajtószabadság védelmében ma már az a menő, ha Magyra Időket égetsz!

Térjünk át az MSZP-re!

Amikor a kétszínű MSZP-s elvtársak gyertyát gyújtanak a Népszabadság oltárán, akkor jó lenne ha felidéznék azt a 2015-ös eseményt, amikor eladták a részesedésüket. 1 évvel ezelőtt ugyanis az MSZP alapítvány megszabadult a 30 százalékos tulajdoni hányadától.

Vadai Ágnes épp olvas

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az MSZP pártalapítványa, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke Kránitz László 2015-ben még azt mondta, hogy egy évek óta tartó folyamat végéről van szó.

Az elmúlt jó pár évben folyamatosan veszteséges volt a Népszabadság Zrt. működése, ezt a Szabad Sajtó Alapítvány mint tulajdonos nem tudta finanszírozni.”

Tehát az MSZP előbb leszúrta a Népszabadságot, majd miután a tőrt meg is forgatta benne, gyertyát gyújtott annak a temetésén, mindezt vastag bőrrel az orcáján.

Zárójelben jegyzem meg, akik azt gondolják, hogy a Népszabadsággal vége a magyar sajtószabadságnak, azoknak figyelmébe ajánlom az Átlátszó, az Index, a 444, a Népszava és hasonló sajtófelületek meglétét.

Mellesleg, ha Soros előfizetne napi 40 000 Népszabira, máris visszaállna a demokrácia Magyarországon, és ismét a rózsaszín kis sajtószabadságos felhőnkben úszkálhatnánk tovább.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: