Nem árt újfent tisztázni, mit is írt alá Orbán Viktor

Echo TV
Az Európai Tanács megerősítette: Orbán megszavazta a kvótákat – ezzel állt elő tegnap Gréczy Zsolt, a DK szóvivője. A politikus kijelentette: népszavazás érvénytelensége ilyen szempontból még szerencsés is a magyar kormányfő számára, mert nem kell szembemennie saját korábbi döntésével, a kvóta elfogadásával. Gréczy Zsolt szerint Orbán Viktor kvótaellenes politikusnak hazudta magát.

Image may contain: 1 person , text

 

 

Nos, erről a témáról már korábban szó esett Mélymagyar című műsorunkban. S ott ennek a kérdésnek a tisztázására is sor került. A lényeg pedig a következő: az ellenzék és a sajtója is pont arra játszik, hogy az emberek úgysem tudják, milyen szereplők vannak az európai döntéshozási mechanizmusokban.

Ugyanis, az Európai Unió legfőbb döntéshozó szerve az Európai Tanács és nem az Európai Bizottság! Az Európai Tanács hozott egy döntést, hogy a migránsokat ÖNKÉNTES kvótarendszer alapján lehet szétosztani az uniós tagállamok között, vagyis amelyik tagállam egy bizonyos létszámot be akar fogadni, akkor fogadja be, szíve-joga.

Aki nem óhajt befogadni, az nem fogad be. Orbán Viktor miniszterelnök ezt a típusú döntést megszavazta és aláírta az Európai Tanácsban, tehát az ÖNKÉNTES kvótát.

Ott, akkor jelezte is: Magyarország nem kíván migránsokat befogadni. S, itt a lényeg: erre HAZUDJA itthon az ellenzék, valamint a sajtója, hogy Orbán megszavazta a kötelező kvótarendszert.

Miközben ilyen döntés születik az EU legfőbb döntéshozó szervében, addig egy szinttel lejjebb, az elvileg végrehajtói szervként működő Európai Bizottság tagjai próbálnak felnőni az Európai Unió tetejére, s hoztak egy döntést a KÖTELEZŐ betelepítési kvótáról.

A Mélymagyar című műsorunk – ezt a témát is érintő – adása a linkre kattintva megtekinthető: http://www.echotv.hu/video/115369/20160916_Melymagyar

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: