Bakondi: Magyarország nem átjáróház

2016. október 5.

BUDAPEST, 21:38

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kijelentette, hogy a kormány semmilyen nyomásnak nem enged, őrzi az ország határait, Magyarország ugyanis nem „átjáróház”.

Fotó: MTI Fotóbank

Bakondi György az M1 műsorában a Belgrádból a magyar határ felé meginduló migránsokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy napok óta lehetett tudni, hogy valami készülődik. A főtanácsadó szerint ki lehet zárni, hogy spontán alakult ki az akció, mivel a szerb hatóságok is kimutatták a civil szervezetek közreműködését.

A kormány azonban semmilyen nyomásnak nem enged, továbbra is őrzi az ország határait, hiszen Magyarország nem átjáróház. Bakondi hangsúlyozta, hogy a határőrizeti rendszer július óta kiegyensúlyozottan és hatékonyan működik, a kormány mindent megtesz azért, hogy szükség esetén újabb erőket tudjon a határra csoportosítani.

 

A főtanácsadó megemlítette, hogy Bulgáriában az elmúlt napokban erősödő aktivitást észleltek, ami a következő időszakra nézve „nem túl jó” előrejelzés.

Korábban a belgrádi B92 televíziónak a migránsokat segítő információs központ egyik képviselője is elmondta, hogy a migránsok nem önszántukból indultak el Magyarország irányába, hanem „valamilyen aktivisták” biztatták őket. A csatorna információi szerint a Soros Györgyhöz köthető „No Borders” nevű csoport állhat a migránsok tüntetése és útra kelése mögött.

A migránsok között korábban olyan híreket is elterjesztettek, miszerint a magyar népszavazás kedvező eredménye esetén Magyarország megnyitja határait előttük. Németh Szilárd Soros György tevékenysége kapcsán a 888.hu-nak elmondta, hogy továbbra is nagy figyelmet fordítanak az amerikai milliárdosra, ugyanis az általa támogatott szervezetek szembemennek Magyarország alapvető biztonsági érdekeivel.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: