Németország nem tud mit kezdeni a migránsokkal, így deportálják őket

2016. október 3.

BERLIN, 18:28

A németek annyira túltolták a befogadást, hogy már inkább toloncolnak. Mégis belátták, hogy van értelme a dublini rendeletnek? 

Németország belátta, hogy nem bír mit kezdeni az országba özönlött migránsokkal. A magyar népszavazással egy napon Thomas de Maiziere belügyminiszter bejelentette, hogy azokat az illegális bevándorlókat, akik Görögországon keresztül érkeztek az országba, elkezdik visszatoloncolni a mediterrán országba, valamint Törökországba.

Azt szeretném, ha ismét életbe lépne a Dublin III. rendelet. Terveink szerint záros határidőn belül felvesszük a kapcsolatot az EU-s tagállamok belügyminisztereivel, hogy megtárgyaljuk a részleteket a külső határ megerősítéséről, mert ez így valóban nem mehet tovább”

– fogalmazott de Maiziere. 

Fotó: AFP
Az ügy szépséghibája, hogy egy évvel korábban, pont a németek rúgták fel a rendeletet azzal, hogy bejelentették, szíriai bevándorlókat felső határ nélkül befogadnak. A migránsok így magukat szírnek kiadva, útlevelüket eltépve haladtak egyenesen a nyugat-európai ország felé, illegálisan. A rendelet többek közt azt tartalmazza, hogy a menedékjogot csak abban az országban lehet beadni, ahol elsőnek regisztrálják a bevándorlót.

A balkáni útvonal sikeres lezárásának köszönhetően több mint ötvenezer migráns torlódott fel Görögországba, ami hatalmas anyagi terhet jelent az országnak.

Fotó: AFP

Azzal, hogy a németek áttelepítik a saját maguk által befogadott bevándorlókat nem oldják meg a problémákat, csupán áthelyezik azt. Az amúgy instabil lábakon álló ország gazdaságát ezzel a lépéssel még nehezebb helyzetbe hozzák.

(EurActiv)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: