Így számol a két százalék

2016. október 3. 13:58

VÉLEMÉNY

A vasárnapi népszavazásról megkezdődött az értelmezési háború. Hiába a „nemek” elsöprő és példátlan aránya, az ellenzéknek és a brüsszeli szocialistáknak csak a számokkal való trükközés maradt, akárcsak a magyar érdeket Brüsszellel szemben eláruló Jobbiknak.

A baloldali ellenzék dezinformációs kampányának legszebb momentuma volt, amikor uniós frakciójuk szombaton azzal támadta a magyar kormányt, hogy „akadályozza az Európai Bizottság által felállított áttelepítési rendszert”, ezért bojkottálni kell a népszavazást. Pedig kvóták „nincsenek” ugyebár, ahogyan következményei sem a népszavazásnak – állították a szocialisták. A vasárnapi Fidesz-KDNP eredményvárón a miniszterelnök a „nemek” hatalmas arányú győzelme után bejelentette, hogy az erős felhatalmazás miatt alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a parlamentnek.

És mi történik ekkor?

Megszólal az MSZP elnöke, és az alkotmánymódosítás ellen ágal. Vicc. Különösen szórakoztató a baloldalhoz félbojkottal becsatlakozó Jobbik is, ami önös érdekekből nem mozgósította szavazóit a népszavazásra – ezzel elárulva a magyar érdekeket –, holott 2015 májusában saját maguk is népszavazást akartak a kérdésben. Most pedig az érvényesség kapcsán David Cameron lemondásával példálóznak, holott annak semmi köze nem volt a részvételi arányokhoz. Sőt, egyszerűen az igen és a nemek arányáról szólt. 98,32% kontra 1,68%, mond ez nektek valamit?

De térjünk vissza a brüsszelita matematikához és az önámításhoz. A Fidesz-KDNP példátlan felhatalmazást kapott a kvótákkal szembeni küzdelméhez, ennyi ember még soha nem húzott egy irányba egy választáson. Történelmi eredmény. Ezzel szemben a brüsszeli szocialisták a magyar állampolgárok többségének otthonmaradásáról beszélnek, akik szerintük kiálltak a „szolidaritáson és a felelősség megosztásán” alapuló migrációs politika mellett. Egyszerű a képlet, a komplett ellenzék az „igenek” ügyét szolgálta.

Hárommillió kontra ötmillió – mondja az MSZP frakcióvezetője. Ez mindössze önámítás és több mint 3 millió ember akaratának a megcsúfolása. Köztudott, hogy Magyarországon a szavazók mintegy 40 százaléka semmilyen esetben nem vesz részt a választásokon. Ha ők mostantól az MSZP, a Jobbik, a DK és a többi ellenzéki párt táborához tartoznak, akkor meg is van a csodafegyver az 2018-as választások megnyeréséhez.

De ki látott már olyat, hogy bojkottal nyer valaki parlamenti választást?

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: