Orbán: Magyarország sorsáról döntünk

2016. október 1.

Mind Magyarország, mind pedig az Európai Unió szempontjából sorsdöntő népszavazás előtt állunk – írta Orbán Viktor a Magyar Idők szombati számában.

Fotó: AFP

 

A miniszterelnök írásában kiemelte, hogy vasárnap sokan figyelnek Magyarországra, és bár látszólag egyszerű kérdésről döntünk, de benne van minden, ami jelenleg az Európai Unió és Magyarország sorsát érintheti.

Orbán Viktor szerint Magyarország „érzékeny földrajzi elhelyezkedése” minden harminc évben egyszer az „élvonalba”, az aktuális európai csaták fősodrábába kerül. Így volt ez 1956-ban és 1989-ben is, most pedig számunkra jutott az a feladat, hogy megállítsuk a délről fenyegető népvándorlást Európa határainál. A miniszterelnök az illegális, ellenőrizetlen bevándorlást valóságos fenyegetésnek nevezte, ami ráadásul csak az előőrs,

az igazi nagy nyomás majd akkor nehezedik Európára, amikor Afrika belsejében is megmozdulnak az ott várakozó sok-sok milliós tömegek.”

 

A miniszterelnök leszögezte, hogy keresztényekként „áldozatnak tekintjük” a bevándorlókat, hiszen

áldozatai a helyi konfliktusoknak és annak a liberális európai politikának, amelyik elhitette velük, hogy ide lehet jönni, és itt lesz számukra a Kánaán.”

Orbán Viktor szerint a Brüsszel által képviselt politika hozta a bajt Európára, mert meghívta a jobb élet reményében nekiinduló szerencsétlen emberek tömegeit. A kormányfő lehangolónak nevezte a bevándorlást illető eddigi tényeket, kiemelve a közbiztonság romlását, a szociális, egészségügyi, kulturális és gazdasági következményeket.

A hamis illúziókkal ellentétben a valóság az, hogy az idejövőkkel semmilyen versenyképes hiányzó munkaerőt nem lehet pótolni”

– írta a miniszterelnök, aki szerint, ha valóban segíteni szeretnénk ezeken az embereken, akkor a segítséget kell odavinni, nem pedig a bajt kell idehozni.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy Magyarország nem magának kereste a vitákat, sem az „európai ébresztőóra szerepét”. Egyszerűen csak meg akartuk védeni magunkat, mivel csak mi dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni. Magyarországon a történelmi súlyú kihívások esetében népszavazáson határozták meg az egyetértési pontokat, így volt ez a rendszerváltáskor, az EU- és a NATO-csatlakozáskor, valamint hasonlóan zajlott a szociális népszavazás is.

Magyarország – egyelőre – az első és az egyetlen olyan uniós tagország, ahol megkérdezik az emberek véleményét a bevándorlásról – emelte ki a kormányfő, aki szeretné, ha véget érne az a gyakorlat, hogy a brüsszeli elit az emberek feje fölött hoz döntéseket. Orbán Viktor kiemelte, hogy a következő néhány hónapban meg kell akadályoznunk, hogy Brüsszel végigvigye azokat a jogszabályokat, melyekkel ránk akarja erőltetni a bevándorlókat, ebben pedig nagy szerepe van a népszavazásnak és a visegrádi négyeknek.

Most mindenkire szükség van, aki szereti Magyarországot, és úgy szereti, ahogy van, erényeivel és hibáival együtt, és nem akarja, hogy mások erőszakkal megváltoztassák”

– írta Orbán Viktor, aki hozzátette, hogy szükség van azokra is, akik ragaszkodnak Európához, az Európai Unió eredeti gondolatához, az európai nemzetek sokszínűségéhez.

(Magyar Idők)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: