JOBBIKOS FÉLBOJKOTT BALOS KOTTÁBÓL

Zavarbaejtően ugyanazt a fals csasztuskát fújja a Jobbik és a baloldal a népszavazás ügyében is. A felszínen eldarálják lagymatagon Vona Gáborék, hogy nemmel kell szavazni az előírt kvótára. Ám leszámítva a kötelező köröket, éppúgy az a véleményük, hogy felesleges a referendum, amely pusztán Orbán Viktor hatalmi céljait szolgálja.
 
Abban is egy húron pendülnek, hogy ha nem lenne érvényes a voksolás, a kormányfőnek le kellene mondania.
Ahogy a komplett utódpárti oldal, Gyurcsánnyal az élen, ők sem módosítottak egy jottányit sem meghökkentően uniószervilis, félrevezető szövegükön.
screenshot_2
 
Ezek után kell-e álmélkodni azon, hogy a Jobbikot a tenyerén hordozza a balliberális sajtó? Egyik nap A Jobbikot leprázza a Fidesz címmel védi oroszlánanyaként az állítólagos nemzeti pártot az egyik liberóbaloldali hadiportál, a másik nap már egy új műsort indít a balos vezércsatorna, az ATV az eddig szalonképtelennek tartott pártelnökkel.
Emiatt jutalmazza őt a balos média az Emberarcú Vona jeligéjű hízelkedő PR-műsorokkal, és ezért nem hánytorgatják fel régebbi viselt dolgaikat. Nem dörgölik az orruk alá a közvélemény-kutatásokat, amelyek a legkevésbé sem indokolják a nagy arcot, miután folyamatos visszaszorulásukról tanúskodnak.
Nem emlegetik Gyöngyösi Márton nemrég még antiszemitának ítélt megszólalásait sem, miként a kémkedéssel és immár költségvetési csalással is gyanúsított Kovács KGBéla európai parlamenti képviselőjük ügye és annak újabb fejleményei is egyre kevésbé verik ki a biztosítékot az álbaloldalon. S hol vannak már az olyan botrányok, mint hogy a volt gárdakapitányt embercsempészettel gyanúsította a rendőrség, egy másik volt jobbikos káder előzetesben ül pénzhamisítás vádjával, és most folyik a bírósági tárgyalása?

 

De hát minek is bántanák ezt a szegény Jobbikot, amikor oly szépen belesimult az ellenzéki balos közegbe, mintha soha másutt nem is lett volna. Több településen egyetértésben uralják az önkormányzatot, gyakorolják a helyi hatalmat, s mint jó pajtáshoz illik, besegítettek a szocialisták kudarcba fulladt népszavazási aláírásgyűjtéseibe is. S kell-e még emlékeztetni a közösen jegyzett parlamenti beadványokra vagy arra, hogy az álcivil oktatási kockás inges mozgalomban is harmonikus volt az együtt gondolkodás?
Helyhiány miatt képtelenség felsorolni minden témát, amelyben konszenzus volt a baloldal és az álradikálisok között. A teljesség igénye nélkül íme egy lista az egyetértési pontokról: a föld állami tulajdonban tartása, a fedezet nélküli általános béremelés követelése, az unortodox gazdaságpolitika elítélése, a gazdasági szabadságharc, a nemzeti konzultációk, a „fülkeforradalom”, a békemenet simfelése, a kivándorlásnak minősített külföldi munkavállalás feletti károgás, a korrupció burjánzásának, az oktatás és az egészségügy összeomlásának vizionálása, az EU úgymond hergelésének kifogásolása, a klientúraépítés, a diktatórikus kormányzás rágalma.
De nem is kell visszalapozni a naptárban. Az utolsó pillanatban előálltak a levélszavazás kiterjesztésének demagóg ötletével – a baloldal lihegő helyeslése mellett. Közösen akartak kizsarolni rendkívüli parlamenti ülést is róla. Az átlátszóan farizeus felvetés kizárólag azt a célt szolgálta, hogy a nép ne mondhasson ítéletet a kötelező betelepítési kvótáról. Mondani sem kell: az, hogy alig küldenek szavazatszámlálókat a helyi választási bizottságokba, szintén azt üzeni a választóknak: nem fontos a dolog.
S hogy mi a fontos szerintük? Hát a valódi nemzeti konzultációnak nevezett akciójuk, amelyet a referendum másnapján indítanak, ezzel is sulykolva: ami előző nap történt, az nem számít. Mint maga a tömeges kényszer-betelepítési veszély sem, amit persze fel sem vettek a kérdéseik közé. Minek is, ha szerintük Brüsszelt úgysem kötelezi semmire a nép döntése – ahogy a baloldal is szajkózza?
Akkor miért nem mondják nyíltan ugyanazt, mint a baloldal? Nem merik megkockáztatni, hogy deklaráltan bojkottálják a referendumot – hiszen szavazóbázisuk jelentős része még mindig azt hiszi, hogy nemzeti párttal van dolga.
Ezért van szükség arra, hogy Gyurcsányék nyomdokain sumák, kétszínű félbojkottot folytassanak.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: