Brüsszel továbbra is erőlteti a kötelező betelepítési kvótákat

Uniós biztos állítja, hogy a betelepítést fel akarják gyorsítani

MH/MTI – 2016.09.28.

Brüsszel továbbra is a kötelező betelepítési kvótákat erőlteti – reagált Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos szerdai kijelentésére, amely szerint fel kell gyorsítani a menedékkérők áthelyezését.

A Fidesz politikusa szerint Avramopulosz nyilatkozata is megerősítette, szó sincs arról “a szocialisták által terjesztett hazugságról”, hogy már nincs napirenden a kvótacsomag.
A brüsszeli kijelentés egyértelművé teszi, hogy az Európába illegálisan érkezettek betelepítését a tagállamokba kifejezetten fel akarják gyorsítani. Így ha a magyar választók nem állítják meg ezt a folyamatot a vasárnapi kvótanépszavazáson, akkor karácsonyra felső korlát nélkülivé válhat a betelepítés – mondta Gulyás Gergely.
Szavai szerint Brüsszel döntése “olyan meghívólevelet jelent az Európába jönni szándékozóknak, amely jóval felülmúlhatja a tavalyi többmilliós népvándorlás méretét is”.

20160523_03
A frakcióvezető-helyettes a brüsszeli csomag “három különösen veszélyes” eleme közé sorolta a felső létszámkorlát nélküli kötelező betelepítési kvótát, a be nem fogadott illegális bevándorlók után fizetendő pénzbüntetést és a családegyesítések megkönnyítését.

 


Gulyás Gergely azt is mondta, hogy a magyar ellenzék “nem egyenes, nem tisztességes, kétarcú politikát folytat”, mert míg itthon nem mer nyíltan az igen mellett kampányolni, addig az Európai Parlamentben (EP) az MSZP és a DK EP-képviselői minden olyan javaslatot megszavaztak, amelyek felső korlát nélkülivé tennék a bevándorlók kényszerbetelepítését Magyarországra, illetve ennek a folyamatnak az elindítását célozzák.
A kormánypárti politikus szerint a magyar álláspont nem a migránsok ellen van, sőt humánusabb, mint sok nyugat-európai állam álláspontja. A magyar kormány ugyanis azt mondta: csak azokat szabad beengedni Európába, akiket valamelyik állam önkéntes kvóta alapján hajlandó befogadni – közölte.
Magyarország azonban nem akar bevándorlókat befogadni – jelentette ki.
Szavait azzal zárta, hogy az Európa melletti felelős magatartásnak azt tartja, ha valaki részt vesz a népszavazáson, és nemmel voksol. “Aki az EU pártján van, az nemmel szavaz, aki távol marad, az egy erős, hatékony, kulturális identitását megőrző és jól működő Európával szemben foglal állást” – fogalmazott Gulyás Gergely.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: