Orbán Viktor szerint, elképzelhetetlen a muszlim integráció

Patrióta Európa Mozgalom

 

Orbán Viktor szerint, elképzelhetetlen a muszlim integráció – rövid lapszemle

A miniszterelnök nem akar olyasmit elképzelni sem, hogy kötelező kvóták alapján bevándorlók érkezzenek Magyarországra.

A miniszterelnök megerősítette álláspontját, miszerint az ellenőrizetlen beáramlás tönkreteszi Európát és nem segít a bevándorlókon sem, így jobb, ha mindenki a maga fügefája alatt marad.

 

screenshot_8

A migrációról azt mondta:
“nem menekültválságot kell megoldanunk, hanem egy történelmi feladatot, hogy mi, európaiak, magyarok, keresztények hogyan viszonyuljunk a népvándorláshoz.”
Bírálta a világ azon vezető politikusainak álláspontját, amely szerint a jobb életért nem a nyomorban élők szülőföldjén kell tenni, hanem bárki szabadon odamehet, ahol ez elérhető:

“ha ennek a gondolatnak engedünk, az tönkreteszi Európát, a kultúráját és a gazdasági rendszerét is, és azokon sem segít, akik eljöttek. Az otthonmaradók pedig szintén vesztesek”

Orbán Viktor elképzelhetetlennek nevezte a muszlimok integrációját Európában, mint mondta, a legtöbb, amiben reménykedhetnénk, a békés egymás mellett élés, ezt azonban párhuzamos társadalomnak nevezzük.

Hangsúlyozta, hogy párhuzamos társadalmakkal párhuzamos jogrendszerek járnak együtt, és hagyományos keresztény jogrendű államokban élnek olyan arab családok, amelyek a felszínen betartják ugyan a törvényeket, de a valóságban rejtetten a származási országuk kultúrája és jogrendszere mentén élnek.

A kormányfő hozzátette, hogy megérti, ha jobban bíznak saját hitükben, és elfogadja, hogy joguk van tőlünk különböző módon élni,

“de ahhoz nem kell idejönni.”
A már Európában élő bevándorlók kötelező kvóta szerinti szétosztását a miniszterelnök értelmetlennek tartja. Úgy fogalmazott, hogy ha nem láncoljuk le őket egy nehezen elmozdítható tárgyhoz, akkor hamarosan kereket oldanak, és oda mennek, ahol nagyobb jólétet remélnek.

Arra a kérdésre, hogy el tud képzelni egy olyan Magyarországot, ahová, “fejet hajtva” Brüsszel akaratának, megérkeznek a migránsok, azt válaszolta:

“nem akarok ilyet elképzelni. Ha ez járna a fejemben, akkor inkább elolvasnám az Egri csillagokat.”

Az október 2-i kvótareferendumról azt mondta, hogy bár sokan szerették volna, nem lett pártpolitikai kérdés.
A magyar társadalomnak van egy józan többsége, amely meg tudja különböztetni a sorskérdéseket, a nemzeti ügyeket és a pártkérdéseket.
Református.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: