Orbán Viktor: Jobb, ha mindenki a maga fügefája alatt marad

„A legtöbb, amiben reménykedhetnénk, a békés együttélés, ezt azonban párhuzamos társadalomnak nevezzük”

MH/ MTI – 2016.09.27.

Orbán Viktor nem akar olyasmit elképzelni sem, hogy kötelező kvóták alapján migránsok érkezzenek Magyarországra. A miniszterelnök a reformatus.hu-n olvasható interjúban megerősítette álláspontját, miszerint az ellenőrizetlen beáramlás tönkreteszi Európát és nem segít a bevándorlókon sem, „jobb, ha mindenki a maga fügefája alatt marad”.

 

01_Orban_EA-e1462119831421

 

A Magyarországi Református Egyház honlapjának adott interjúban a kormányfő a migrációról azt mondta, „nem menekültválságot kell megoldanunk, hanem egy történelmi feladatot, hogy mi, európaiak, magyarok, keresztények hogyan viszonyuljunk a népvándorláshoz”.

Bírálta a világ azon vezető politikusainak álláspontját, akik szerint a jobb életért nem a nyomorban élők szülőföldjén kell tenni, hanem „bárki szabadon odamehet, ahol ez elérhető”. „Ha ennek a gondolatnak engedünk, az tönkreteszi Európát, a kultúráját és a gazdasági rendszerét is, és azokon sem segít, akik eljöttek. Az otthonmaradók pedig szintén vesztesek” – tette hozzá.

Orbán Viktor elképzelhetetlennek nevezte a muszlimok integrációját Európában, mint mondta, „a legtöbb, amiben reménykedhetnénk, a békés egymás mellett élés, ezt azonban párhuzamos társadalomnak nevezzük”.

 

Hangsúlyozta, hogy párhuzamos társadalmakkal párhuzamos jogrendszerek járnak együtt, és hagyományos keresztény jogrendű államokban élnek olyan arab családok, amelyek a felszínen betartják ugyan a törvényeket, de a valóságban „rejtetten a származási országuk kultúrája és jogrendszere mentén élnek”. Hozzátette: megérti, ha jobban bíznak saját hitükben, és elfogadja, hogy joguk van „tőlünk különböző módon élni, de ahhoz nem kell idejönni”.

A már Európában élő migránsok kötelező kvóta szerinti szétosztását a miniszterelnök értelmetlennek tartja. Úgy fogalmazott: „ha nem láncoljuk le őket egy nehezen elmozdítható tárgyhoz, akkor hamarosan kereket oldanak, és oda mennek, ahol nagyobb jólétet remélnek”.

Arra a kérdésre, hogy el tud képzelni egy olyan Magyarországot, ahová, „fejet hajtva” Brüsszel akaratának, megérkeznek a migránsok, azt válaszolta: „nem akarok ilyet elképzelni. Ha ez járna a fejemben, akkor inkább elolvasnám az Egri csillagokat”

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: