“Az Iszlám Állam úgy működik, mint a pedofilok”

2016. szeptember 26. 08:48

BERLIN, 08:48

A szélsőséges iszlámot kutató Humera Khan a német Bildnek adott interjút, amiben arról beszélt, hogy miért tud sok fiatalhoz eljutni az ISIS, és miért olyan népszerű a fiatalok körében a szervezet.

Fotó: AFP

Az Iszlám Állam ereje ugyan csökkent az elmúlt időszakban, de a terrorszervezet közel sem járja még a végét. Most is sokan csatlakoznak hozzájuk, és ami aggasztó, hogy egyre több közöttük a fiatalkorú.

Az ISIS egyik előnye, hogy az internet adta lehetőségeket nagyon jól használja ki. Khan szerint a csoport tagjainak nagyjából a felét a neten toborozták, az amerikai tagoknak pedig több mint a 80 százalékát a világhálón találták meg. A szakértő szerint ez az arány egyenesen sokkoló.

Az Iszlám Állam úgy működik a világhálón, mint a pedofilok. Chaten és egyéb fórumokon szólítják meg a fiatal áldozatokat, akik rendszerint valamilyen probléma elől menekülnek az ilyen oldalakra, ettől remélve a megoldást”

— mondja Khan.

A labilis fiatalokat aztán könnyen manipulálják a dzsihadisták, így be tudják őket szervezni.A tudós szerint a legjobban úgy lehetne ez ellen védekezni, ha arra a problémára koncentrálnának a szülők és a szakemberek, ami miatt a gyerek az internetes chatszobákba menekült. Ha ebben segíteni tudnak, vélhetően jóval kisebb lesz az esélye annak, hogy aztán a radikális iszlám szolgálatába álljon a kiszemelt áldozat. A szülők vállát ebben a kérdésben is nagy teher nyomja.

(OE24)

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: