Politikai cselédcsador

Ezért kellett bedobni Dobrev Klára nevét gyorsan, hiszen Fletót First Ladynek a „demokratikus szavazó” sem nyelné le.

Máté T. Gyula – 2016.08.23.

– Tényleg én leszek a miniszterelnök-jelölt, Feri?
– Nem, nem leszel az, Klári!
– És a Berni, a Timi vagy az Ági sem lesz az, Feri?
– Nem, ők sem lesznek, Klári!
– Mert nők, Feri?
– Nem, mert én leszek, Klári!
– De te nem vagy nő, Feri!
– Én bármi leszek, Klári!

 

8630227_2d17456ed5dbf1a923ed899d4de520a0_wm
Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferenc természetesen legjobb tudomásunk szerint nem készül nemváltásra, elégszer operálta már át magát politikailag. Nem tudni biztosan, hogy a „demokratikus erők közös miniszterelnök-jelöltje” – már ha lesz egyáltalán ilyen – nő lesz-e. Első blikkre érdekes, hogy a késő nyári menetrendszerű kormányfőcastingon ez egyáltalán felvetődik a liberálisnak és balnak csúfolt oldalon. S most ne tessék a fejükhöz és kézműves laptopjukhoz kapni a romkocsmákban, tényleg azt a szexista rémálmot írtam le: meglepő, hogy felvetődik, nő legyen a miniszterelnök-jelölt! Tessék a helyén érteni: a minden iránt elképesztően nyitott, a pride-on szavazókra vadászó „demokratikus oldalon” van ennek hírértéke. Erről mélázik délutáni rádióműsorában Bolgár úr, a drága, és emiatt dugják össze fejüket pártveteránok az Isaura ismétlése előtt. Az a kicsit sem diszkriminatív pártnóvum, hogy nemi alapon kell megkülönböztetni a jelölteket. Ne azért legyen, mert jó és tehetséges, hanem azért, mert nem férfi, azaz nő – az ilyen kérdésekben manapság hasznos pontosan fogalmazni.

Viccesnek tűnik? Hát nem az, nagyon nem az. Ez a modern magyar „progresszió” látlelete. Idáig jutottak, ennyire telik. Mert más nincs.

Fussunk gyorsan végig a píáros logikájukon. Olyan termék, amelyre bárki kíváncsi, ugye nincs, ezért kell az új csomagolás. A nő pedig jól eladható: szép, kompromisszumképes, nyitott, és állítólag nincsen benne szemernyi agresszió sem. Ráadásul aktuálisan trendi, hiszen ott van pozitív példának Merkel, May és Clinton. Igaz, Angela Merkel belebukik a migránskérdésbe, Theresa May mázlikormányfő, Hillary Clinton pedig ugye a fél arab világ felégetésével is bizonyította, hogy egy szelíd, tündibündi, nőies jelenség. De hát demokratáink mindig is jól ráéreztek az idők szavára, hőseiket is rendre jól válogatták…

Egy asszony talán a családot is össze tudja hozni, lecsillapítja a hang-adókat. Magyarán összeáll újra a Horn Gyulától Bajnai Gordonig megismert szoclib brancs, mondjuk a szocialista vagy a DK-s Ágnesek, Kunhalmi és Vadai, esetleg a „zöldtündérek”, Szél Bernadett és Szabó Tímea mögött. Csupa kiskosztümös cukiság. A lányok mögött meg a szálfatermetű ifjak, Gyurcsány Fletó, Molnár Gyuszi, Szigetvári Viki és talán még odafér Karácsony Gergő és Hadházy Áki is.

Csodaszép tabló.

Amit az egyik szereplő egészen bizonyosan nem akar: Gyurcsány Ferenc. Ezért kellett bedobni Dobrev Klára nevét gyorsan, hiszen Fletót First Ladynek még a „demokratikus szavazó” sem nyelné le. Viszont az, hogy már erről beszélnek, könnyen degradálhatja az egész asszonyprojektet is.

Pedig kár, mert milyen szépen lehetne hirdetni, hogy íme a politikus, aki Magyarország első női miniszterelnöke lesz! Ő aztán megérti az asszonyok gondját-baját, lesz esélyegyenlőség, sőt pozitív diszkrimináció is. A férfiember szavazatát meg egy tekintettel magáévá teszi. Micsoda gyönyörűséges üzenet ez a választóknak!

Az emberek szeretik az újdonságot, szeretnek elsők is lenni. S az emberek akkor talán tényleg nem vennék észre, hogy az asszonyálca mögött nincs semmi. A már említett eladható termék ugyanis tényleg nem létezik, az igazi kínálatukkal meg mégsem állhatnak ki a választási placcra: hatalmat és pénzt akarunk csak magunknak, és kész! Cserébe Magyarország gazdaságának irányítását átadják az IMF-nek, Soros György kulcsot kap a Nemzeti Bankhoz, az ország adópolitikáját pedig a multik határozzák meg. Külpolitikailag ez kérdés nélküli EU- és NATO-szolgálatot jelent. Nem az egyenjogú tag szerepét, hanem a jól megfizetett helytartók által gyarmati csatlóssá tett Magyarországot jelenti. Ez a „program” szabad migránsinvázióval is jár – a terrorista „elfogadható járulékos költség” ahhoz, hogy letörjék a magyar és európai béreket, meggyengítsék a társadalom immunrendszerét, és modern rabszolgákhoz jussanak.

Ezt kellene elfednie egy szép női mosolynak. Amíg ki nem derül, hogy a „demokraták miniszterelnök asszonya” által képviselt nemi esélyegyenlőség igazából nem más, mint az egész magyar társadalomra ráhúzandó politikai cselédcsador. S az akkor sem kényelmes, ha fekete helyett szivárványszínűre festik.

 

 

Hozzászólás