Felkelést szerveznek mert a kormány továbbra is a megosztásukra törekszik

Pukli István és Sándor Mária az egészségügyet és az oktatást közös ügynek tekintik, és mindketten úgy látják, ez a dolgozók számára is egyértelmű.

Pukli István és Sándor Mária az egészségügyet és az oktatást közös ügynek tekintik, és mindketten úgy látják, ez a dolgozók számára is egyértelmű.
Pukli István és Sándor Mária az egészségügyet és az oktatást közös ügynek tekintik, és mindketten úgy látják, ez a dolgozók számára is egyértelmű.
Sándor Mária szerint a kormány továbbra is a megosztásunkra törekszik. A pedagógusok is részt vesznek az egészségügyi dolgozók július 1-én este 6 órától kezdődő demonstrációján, amely a tervek szerint másnap reggel 6 óráig tart majd.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója és a feketeruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária az ATV Start-ban elmondták:

A  kormány a bérfeszültség további növelésével a pedagógus- és az orvostársadalom megosztására törekszik, de ezúttal ez nem fog sikerülni

A kormányzati kommunikációval szemben a beígért béremelésből az alapellátásban dolgozók gyakorlatilag semmit nem kapnak, ahogyan az oktatást közvetlenül segítők bérei sem emelkednek, pedig nélkülük sem az oktatás, sem az egészségügyi ellátórendszer nem lenne képes működni – mutattak rá.

Sándor Mária szerint éppen ezért nem szabad engedni a kormány megosztásra való törekvéseinek, meg kell lennie a szolidaritásnak azon szakdolgozók részéről, akik szeptembertől magasabb fizetést kaphatnak.

A július 1-én kezdő megmozdulás ugyanakkor nem a bérekről, hanem a kiszolgáltatott beteg emberekről, a betegellátás színvonalának javításáról szól majd-szögezte le Sándor Mária.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: