George Soros bőkezűen támogatta Szél Bernadettet

Horváth József György

 

Schiffer András távozása óta áll a bál az LMP-nél. Róna Péter a Népszabadságban feszegette a lemondás lehetséges okait, míg Hadházy Ákos leendő társelnökként szívesen kimenne a hóra Orbánnal. Mindeközben az is kiderült, hogy Szél Bernadett már 16 évesen Soros-ösztöndíjjal tanult az USA-ban, később pedig több Soroshoz köthető szervezetben vállalt fontos szerepet. Mégsem az utcáról lépett be a politikai arénába.

 

93323_szel_bernadett_schiffer_andras_lmp

Fotó: Róna Péter – Szél Bernadett – Schiffer András

Róna Péter – az LMP programírója – a Népszabadságnak adott interjújában arról beszélt, hogy Schiffer András távozásában az iránta a baloldalról gerjesztett indulatok és a baloldali politikus gyűlölethadjárata is nagy szerepet játszott. A közgazdász konkrétan arra a baloldalon széles körben terjesztett álláspontra utalt, hogy a távozó LMP-társelnök valamiféle paktumot kötött a Fidesszel.

Ez egy teljesen aljas és hazug állítás”

– hangsúlyozta Róna, akinek a nyilatkozatára Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke úgy reagált, hogy az indulatok valóban léteznek a baloldalon de ezekhez neki vagy az Együttnek nincs köze.

A baloldal állítólag azóta próbálja lejáratni Schiffert mióta az LMP nemet mondott a Bajnai Gordon és az Együtt által szorgalmazott szövetségre.

 

Egy liberális személy megzsarolta az LMP-t, hogy vagy szövetkeznek, vagy ki lesz nyiffantva”

– monda Róna.

Eközben Schiffer a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról beszélt: volt és lesz arra szándék, hogy az LMP-t „betolják” a baloldali erőtérbe. “Ha az ember nem csak az újság sportrovatát lapozgatja, akkor tendenciózus kérdésekből meg irományokból eléggé világos, hogy van ilyen szándék, ne legyünk vakok” – mondta Schiffer, aki szerinte ezzel a törekvéssel akkor is szembesültek volna, ha a helyén marad, az LMP viszont már az előző ciklusban bebizonyította, hogy “rettenetes” erőkkel szemben meg tudta védeni az önállóságát.

A Schiffer lehetséges utódjaként emlegetett Hadházy Ákos viszont arról beszélt a 24.hu-nak: az ellenzéki pártok nem fogják megúszni, hogy leüljenek és beszéljenek egymással.

Elvtelen kompromisszumokba nem fogunk belemenni”

– hangoztatta az LMP-s politikus. A felvetésre, hogy beülne-e Schiffer helyére a parlamentbe, Hadházy azt mondta: ezt meg kellene beszélnie a várandós feleségével és a szüleivel is, de szerinte képviselőként el tudná csípni néha Orbán Viktort.

A Magyar Idők csütörtöki számában leplezte le, hogy – Schiffer András állításával szemben – Szél Bernadett, az LMP jelenleg egyedüli társelnöke nem az “utcáról lépett be” a politikába, hanem kezdőként egy multinacionális cégnél dolgozott, majd Soros Györgyhöz köthető szervezetekben vállalt szerepet. A cikkre reagálva Szél Bernadett facebookján beismerte, hogy nem 2002-ben, hanem már 16 évesen, azaz a kilencvenes évek első felében Soros-ösztöndíjat nyert. Facebook-oldalán azt írta, ezáltal Connecticutban tanulhatott, bejárta New York Cityt és más “borzalmas imperialista dolgokat” művelt. Szél több, Soros Györgyhöz köthető szervezetben vállalt szerepet, köztük a migránsok betelepítésével foglalkozó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületben, ahol programvezető volt.

(Magyar Idők)

 

Reklámok

Egy hozzászólás to “George Soros bőkezűen támogatta Szél Bernadettet”

  1. János Dunai Says:

    csak szakszervezeti átmeneti kormány jöhet mert egyik kutya masik eb.3 honap alatt megszervezi ,kiirja ,lebonyolitja ezt a szakszervezetek kivalasztott átmeneti kormanya ,aki a pártok, rabloparlament mint a demokracia fedenevü uzsoras maganpénzhatalom emberei helyett közvetlen népszavis elsö embervalasztast rendez aki mindent visz es hogy a rak a vetesre ne menjen folyamatos népszavival ellenörizzuk


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: