Vona Gábor és az ideológiai zavar

Vona Gábor Izrael ellenes retorikája, és a valóság – mit keresnek izraeli üzletemberek a Jobbik körül?

A Jobbik egyik tanácsadója, Debreczeni Zoltán izraeli érdekeltségű ingatlanfejlesztő társaságban vállalt vezető szerepet.

A Vona Gábor által elnökölt Jobbik már nem egyszer okozott szavazótáborában ideológiai zavart. Hol vannak már azok az idők, amikor egykor még önmagát anti-kommunistának, korrupció ellenesnek és nemzeti radikálisnak aposztrofálta a szervezet?

 

13327524_1002156689903150_3545912235348154792_n

A párt körül manapság már olyan hívószavak jelennek meg, mint a Putyin-barát, a Haynau-kultusz ápolója, a néppártosodás elkötelezettje és a nemzet offshore-lovagja.

Láthatóan a többszöri színváltás nem haladt zökkenőmentesen. Forrai Richárd off-shore botránya után, a másik jobbikos mecénás, Debreczeni is igencsak kényelmetlen helyzetbe került.

Ugyanis a Magyar Idők információi szerint Debreczeni Zoltán, egy olyan izraeli érdekeltségű társaságban töltött be vezető szerepet, ahol a társaság korábbi vezetőjét Eyal Zion Patelt öt évre eltiltották a cégvezetéstől.

A lap értesülései szerint a Jobbik által kapott állami támogatások – sok száz millió forint – oroszlán része is ehhez a jól behatárolható körhöz áramlik.

 

Debreczeni – aki maga is a Jobbik tanácsadója – nemrég ügyvezetője lett annak a Global Homes Group Kft.-nek, amelyet két izraeli üzletember, Eyal Zion Patel és Yosef Peleg irányított.

“Én soha nem leszek Izrael kutyája, mint itt az összes parlamenti párt. Érti? Soha!” – részlet Vona Gábor három évvel ezelőtti nyílt leveléből.

A meglepő adatokat mindenféleképpen színesíti, hogy az izraeli Patelt nem rég öt évre eltiltották a cégvezetéstől, mivel a botrányos gazdasági körülmények között vezette érdekeltségeit.

Jelenleg többségük felszámolás vagy kényszertörlés alatt áll. Eyal Zion Patel és Yosef Peleg a cégadatok alapján jelenleg is a Global tagja.

A Jobbik Izrael ellenes retorikáján enyhén szólva is csorba esett. Ugyanis a jobbiikosok az elmúlt években számos alkalommal szóvá tették, hogy mélységesen elítélik a Magyarországon történő izraeli térhódítást, különösen a gazdasági okokból történő ingatlanfejlesztéseket.


Sümeghi Lóránt – Magyar Idők

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: