„Vona elárulta harcostársait”

Eltűnt a forradalmi hevület – véli Bertha Szilvia

Bán Károly – 2016.05.21. 03:58

Két éve semmilyen módon nem veszek részt a Jobbik életében, a pártvezetés mégsem tájékoztatta erről a tagságot – mondta lapunknak Bertha Szilvia, a párt korábbi országgyűlési képviselője, aki kilépett a Jobbikból. Jelenleg egy keresztény szociális párt megalakításán dolgozik.

A Jobbik mostani kongresszusa előtt a tagság soraiból még alelnökjelöltségre is kaptam felkérést, mások a vitatható pártügyeket hányták a szememre, vagy éppen a devizahiteles ügyben történt kiállásaimat tulajdonították a Jobbik érdemének, holott már semmi közöm a párthoz – közölte Bertha Szilvia korábbi országgyűlési képviselő. Kilépésének okait firtató kérdésünkre azt felelte, nem értett egyet sem a néppártosodás módjával, a következetes tartalom helyetti demagógiával, sem azzal, hogy a Jobbik elveszítette „azt a forradalmi hevületet”, amely 2008-ban még sok embert vonzott a pártba, köztük őt is. Úgy ítélte meg, hogy Vona Gábor pártelnök éppen azokat a harcostársait árulta el, akik fontos társadalmi kérdésekben a Jobbik radikalizmusát testesítették meg.

vona_gabor_jobbik2_uj_fekvo_lead

Bertha Szilvia szerint az ő radikalizmusa elsősorban szakpolitikai kiállást jelent olyan kérdésekben, amelyeknél a bajok orvoslása csak gyökeres változásokkal képzelhető el. „Nem vonom kétségbe egy pártelnök kompetenciáját abban, hogy az elnökségben kikkel kíván együtt dolgozni, de a módszer, ahogyan azt Vona Gábor tette, számomra elfogadhatatlan, s úgy látom, másoknak is a Jobbikban. Bár nekem ehhez már nincs közöm, hiszen most írásban is bejelentettem a kilépésem a pártból” – fogalmazott a volt képviselő. Hozzáfűzte, nem szakít a politikával, a jelenleg is működő Értünk Értetek Mozgalmat rövidesen keresztény szociális párttá kívánják átalakítani, s elindulnak 2018-ban az országgyűlési választásokon. Kérdésünkre, kik lesznek a párt ismertebb arcai, Bertha azt mondta, még nem jött el az ideje, hogy megnevezze őket.

Információink szerint a Jobbikban „helyre állt a béke” a párt közelgő kongresszusa előtt, az alelnökjelölés hullámai már elültek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: