Gyurcsány alelnöke beismerte, azért lobbizik az uniónál, hogy példásan büntessék meg hazánkat

Beismerte és világgá kürtölte Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, azért dolgozik Brüsszelben és azért lobbizik, hogy az unió szigorú szankciókkal sújtsa Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba – szúrta ki a PestiSrácok.hu a gyurcsányista politikus közösségi oldalán. Niedermüller egyúttal követeli is az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól, hogy büntessék meg az Orbán-kormányt a menekültpolitikája és a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt. A portálunk által lementett bejegyzésében Gyurcsány párttársa végtelenül önzőnek, erkölcstelennek, ostobának, embertelennek, gyávának és korlátolt politikusnak nevezi Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Érdekes videóra bukkant a PestiSrácok.hu az interneten, amelyet a BBC adott közre. A brit közszolgálati hírcsatorna a minap a görög-macedón határon fekvő Idomeniben, az illegális menekülttáborban forgatott, ahol a “békés” migránsok összetűzésbe keveredtek a rendőrséggel.A görög hatóságoknak ugyanis nem sikerül kiürítenie a macedón határnál felépült tábort, mert a menekültek erőteljesen ellenálltak, olyannyira, hogy szerdán a rendőröknek könnygázt és kábító gránátokat is be kellett vetniük a támadó tömeggel szemben. A fellázadt migránsok egy vasúti vagont is mozgásba hozta és azzal faltörő kosként támadták a rendőröket, illetve próbálták volna áttörni a kerítést. A BBC rögzítette az eseményeket, de a videóban nem csak a vagon mozgásba hozása az egyetlen érdekes jelenet. A BBC összeállításában ugyanis Nidermüler Péter, a DK európai parlamenti képviselője is feltűnik, aki szól is néhány szót a migránsokhoz. A gyurcsányista politikus például arról értekezik, hogy embertelen körülmények között élnek Idomeniben és a politikusok felelőssége, hogy minden menekültnek emberhez méltó életet biztosítson és nyújtson Európában.

 

A PestiSrácok.hu ezzel párhuzamosan egy figyelemre méltó és megdöbbentő bejegyzést is kiszúrt Niedermüller Facebook-oldalán, amelyben Gyurcsány Ferenc párttársa beismerte és világgá kürtölte: azért dolgozik Brüsszelben, hogy az unió szigorú szankciókkal sújtsa Magyarországot, amiért a kormány nem akar bevándorlókat befogadni az országba. Niedermüller egyúttal követeli is az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól, hogy büntessék meg az Orbán-kormányt a menekültpolitikája és a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt. A portálunk által lementett bejegyzésében Gyurcsány párttársa végtelenül önzőnek, erkölcstelennek, ostobának, embertelennek, gyávának és korlátolt politikusnak nevezi Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

“Ami Idomeniben van, annak nem a menekültek az okai. Hanem az a végtelenül önző, erkölcstelen, ostoba és embertelen politika, ami a határok lezárásban látja az egyedüli megoldást. Hogy a határon túl rekedt emberekkel, gyerekekkel, nőkkel, öregekkel, férfiakkal mi lesz, az már nem számít. Amikor az ember közvetlenül szembesül ennyi szenvedéssel, félelemmel és reménytelenséggel, akkor még inkább megveti mindazokat a gyáva és korlátolt politikusokat, akik kerítéseket, falakat építenek, értelmetlen népszavazásokat tartanak, félelmet és gyűlöletet keltenek. Én és a delegáció többsége azzal megyünk majd vissza Brüsszelbe, Budapestre, Stockholmba, Milánóba, hogy még inkább ki fogunk állni a nyitott, befogadó, társadalmi integrációt szorgalmazó és támogató Európa eszméje mellett. Olyan politikát fogunk folytatni, amely reményt, perspektívát, jövőt ad ezeknek a sokat szenvedett embereknek. Nem fogjuk hagyni populista, szélsőjobboldali, nacionalista politikusoknak, hogy Európából bezárkozó, mindenkit elutasító erődöt csináljanak. És éppen ezért követelni fogjuk a Bizottságtól, a Tanácstól, hogy mindazokat az államokat, kormányokat, amelyek nem kívánnak részt venni a közös európai politikában, nem akarnak részesei lenni az európai szolidaritásnak, nem akarnak részt vállalni a menekültügyi politikából, azokat sújtsák megérdemelten szigorú szankciók” – írja Niedermüller Péter.

niedermüller facebook

Nem ez az első eset, hogy Niedermüller Magyarország megbüntetéséért lobbizik Brüsszelben.A tavaly májusi, strassbourgi EP-vitanapon, amelyen szokás szerint Magyarország és a magyar kormány, valamint Orbán Viktor volt terítéken, Niedermüller Péter is felszólalt. A DK-s politikus akkor is azt a véleményét hangoztatta, hogy “az Európai Parlamentnek nem csupán politikai, hanem morális kötelessége is szóvá tenni azt, hogy az egyik tagállam miniszterelnöke szisztematikusan, tudatosan és folyamatosan szembemegy az európai alapértékekkel”. Niedermüller akkor azt is megjegyezte, nem örül annak, hogy Orbán már megint Strasbourgba van, mert olyankor mindig szégyelli magát

Vezető kép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt szocialista miniszterelnök (k) Molnár Csaba (b) és Niedermüller Péter alelnökök (j) társaságában érkezik pártja évértékelő rendezvényére a Budapest Marriott Hotelben 2015. január 31-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: