Lázár János: Soros György áll a Magyarországot bíráló nyilatkozatok mögött

A kormányfő 2017 februárban kezd konzultációt az államfőválasztásról

MH/MTI – 2016.05.19.

Soros György magyar származású amerikai üzletember állhat a Magyarországot elítélő amerikai nyilatkozatok mögött – erről beszélt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 

lázár50Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tárcavezető felidézte: Barack Obama amerikai elnök a közelmúltban Európában hitet tett a bevándorlás fontossága mellett. Az Obama-féle meggyőződésnek pedig Soros György az egyik fő “zászlóvivője”, az üzletember ugyanis többször is úgy nyilatkozott, hogy bevándorlókat kellene telepíteni Európába – mondta Lázár János.
A magyar kormány meggyőződése – folytatta -, hogy Soros György, a demokrata párt egyik befolyásos támogatója, a Clinton-házaspár mecénása mindent megtesz annak érdekében, hogy “helyet csináljon” a nézeteinek.
A Miniszterelnökség vezetője szerint ezért arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

Orbán Viktor 2017 februárban kezd konzultációt az államfőválasztásról
Orbán Viktor 2017 februárjában kezd széles körű konzultációt arról, hogy  pártelnökként kit javasol az államfői tisztségre a Fidesz-frakciónak – szögezte le a miniszter, majd kifejtette: a Fidesz alapszabálya értelmében a kormánypárt mindenkori elnökét illeti a jog, hogy javaslatot tegyen a képviselőcsoportnak.

Lázár János utalva arra, hogy két köztársasági elnök választás idején is a Fidesz frakcióvezetője volt, kijelentette: hosszú, alapos, körültekintő konzultáció előzte meg mindkét javaslatot.

Jövő héten dönt a kormány a fővárosi pályaudvarokról
Lázár János elmondta, hogy a kormány a jövő heti ülésén dönt a Nyugati, a Déli és a Kelenföldi pályaudvar sorsáról. A Miniszterelnökség vezetője azt tűzte célul, hogy jobb és biztonságosabb legyen a közlekedés, a zöldfelületek aránya pedig nőjön.
A Nyugati pályaudvarral kapcsolatban emlékeztetett, hogy a “Nyugati liget” terve alapján egy jelentős zöldfelület kötné össze a pályaudvart és az állatkertet.
A Délinél a bezárás lehetőségét vizsgálja a kabinet. Erről a múlt héten azt mondta, hogy a bezárás csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például a kelenföldi fejlesztésével.
Szintén jövő szerdán határoz a kormány a földárveréseken befolyt pénz, mintegy 240 milliárd forint felhasználásáról – közölte a miniszter.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: