Bayer Zsolt a PS-nek: Semmit nem változott a véleményem!

A mainstream európai politika végképp elveszítette az egyébként a Föld minden élőlényére jellemző és minden élőlényében meglévő alapösztönének egy részét: ez pedig az önfenntartás és az önvédelem ösztöne – így reagált Bayer Zsolt publicista, a Magyar Hírlap főmunkatársa a PestiSrácok.hu-nak a médiahatóság elmarasztaló döntésére. Leszögezte: ha lehetséges, fellebbeznek a határozat ellen, amely pénzbírságot rótt ki a Magyar Hírlapra a migránsokat potenciális gyilkosnak nevező vezércikke miatt.

Ismert: gyűlöletkeltőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Bayer Zsolt tavaly novemberben, a párizsi terrortámadás után írt vezércikkét, melyben a szerző az iszlám követőit és a tizennégy évesnél idősebb migránsokat potenciális gyilkosoknak nevezte. Bayer Zsolt portálunknak úgy nyilatkozott: jogkövető magyar állampolgárként tiszteletben tartja az NMHH döntését, bár egyáltalán nem ért vele egyet. Bayer emlékeztetett rá: néhány nappal a párizsi merényletek utáni friss hírek szerint az egyik elkövető egy tizenöt év körüli migráns volt.

„És nyilván ezért, erre reflektálva írtam le a gondolataimat, amit gyűlöletkeltőnek találtak. De, ha ez gyűlöletkeltő, akkor el kell fogadni.”

Az NMHH ítéletétől függetlenül Bayer Zsoltnak nem változik a véleménye, mint mondta:

„Jelen állás szerint az látszik a mainstream európai politikában, hogy az végképp elveszítette az egyébként a Föld minden élőlényére jellemző és minden élőlényében meglévő alapösztönének egy részét: ez pedig az önfenntartás és az önvédelem ösztöne. Ez mintha kiveszett volna az európai politikusokból.”

Bayer hangsúlyozta azt is, “ugyanúgy hajtogatják a hülyeségüket, miszerint nincs összefüggés a terrorizmus és a migráció között”.

„Ez olyan mintha orosz rulettet játszanának. Csak sajnos nem a saját fejükhöz tartják a pisztolyt, hanem a miénkhez. És úgy húzogatják a ravaszt.”

A publicista példaként említette, ha nincs összefüggés terrorizmus és bevándorlás között, akkor holnaptól be is fejezhetnénk a repülőtéri ellenőrzéseket.

„Ugyanannyi esélye van annak, hogy a repülőre felszáll egy terrorista, mint annak, hogy nem jönnek terroristák a migránsok között. Akkor teljesen felesleges ácsorognunkk a világ repterein hosszú tömött sorokban órákon keresztül, és várni, hogy megnézzék, van-e nálunk 10 milliliternyi sampon. Úgyhogy nem változott semmit sem a véleményem.”

Bayer Zsoltot és a Magyar Hírlapot az MTI tájékoztatása szerint az internetes tartalom haladéktalan eltávolítására, 250 ezer forintos bírság megfizetésére és a jogsértés elkövetéséről szóló közlemény közzétételére kötelezték az orgánumot egy tavaly novemberi publicisztika miatt.  A közleményt a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül a MagyarHirlap.hu nyitóoldalán legalább egy hétig folyamatosan meg kell jelentetni. A bejelentő eredetileg a szerzőtől a Mandiner.hu oldalon ugyanaznap megjelent, tartalmilag nagyon hasonló írás miatt is panaszt tett, ezt – mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének – a társszabályozó szerv vizsgálta. Itt a panaszos végül visszavonta bejelentését – olvasható a közleményben.

PESTISRÁCOK.HU

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: