A Fidesz szerint az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek

Tóbiás József szavaira reagált a kormánypárt

MH/MTI – 2016.04.28.

A Fidesz szerint az oktatásból, az egészségügyből, a szociális ágazatból az a pénz hiányzik, amelyet a szocialisták elvettek.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt Tóbiás Józsefnek, az MSZP elnökének kijelentésére reagálva közölte csütörtökön.
Tóbiás József debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta: a válságágazatokból, az egészségügyből, az oktatásból és a szociális ellátórendszerből hiányzik a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba kihelyezett 266 milliárd forint közpénz. A szocialisták elnöke felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte “amit Matolcsy és a Fidesz-többség megenged magának”, hogy “a köz pénzét, a devizahitelesek pénzét, a forint árfolyamával való játszadozással begyűjtött pénzt sajátjaként kezeli”.
A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: a Fidesz-kormány 2010 óta “folyamatosan takarítja a romokat”, és pótolja a pénzeket minden területre. 2017-ben is újabb 100-100 milliárdos nagyságrendű többletforrást biztosítanak ezekre a területekre.
Kitértek arra is, hogy az MSZP “kezdettől támadja” a Magyar Nemzeti Bankot is, mert az “a magyar nemzet érdekének képviseletére esküdött fel és nem idegen érdekeket szolgál többé”.
Az MSZP kormányzása alatt Simor András vezetésével “a jegybank törvénytelenül, veszteségesen gazdálkodott (…), és százmilliárdokkal pénzelte a bankokat, miközben az országot és a magyar családokat devizahitelbe taszította” – áll a közleményben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: