Keménykedő ellenzéki beszédek

Fidesz: a Jobbik az emberek képébe hazudik, megtéveszti őket, politikusai sorra buktak le, hogy ők maguk hordják szét a közpénzt

MH-összeállítás – 2016.05.02.

Korrupcióval vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt a párt majálisának rendezvényén Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A Fidesz rámutatott: az a Jobbik próbál igazságot osztani korrupciós ügyekben, aki maga is ilyenekbe keveredik. Tóbiás József MSZP-elnök a helyi közösségeket szólítaná meg, Kunhalmi Ágnes pedig „börtönbe rakná” a fideszeseket.

majális 20160502Már a majális sem a régi (Fotó: Nagy Balázs)

Reményt, erőt és hitelességet kell mutatni az emberek felé – szögezte le szombaton Vona Gábor. A Jobbik elnöke a párt kétnapos majálisának első napján a budapesti Hajógyári-szigeten a bizonytalan választók megszólítását tűzte ki célul. Értékelése szerint a Jobbik polgármesterei a párt alapértékeit képviselve, egy jó programmal képesek voltak széles körű támogatottságot szerezni. A tisztújításról szólva ismét hangsúlyozta, nem radikális-mérsékelt vitáról van szó, hanem szeretné győzelemre vezetni a pártot, és ebben három jelenlegi mellett három új alelnököt akar maga mellett tudni. Kritikával illette Orbán Viktor tanácsadóit, és úgy fogalmazott, „nem az a baj, hogy van egy miniszterelnökünk, aki nem tud mit kezdeni a korrupcióval, hanem az a baj, hogy van egy miniszterelnökünk, aki maga a korrupció”.

 

A Jobbik az emberek képébe hazudik és megtéveszti őket, az a párt próbál igazságot osztani korrupciós ügyekben, aki maga is ilyenekbe keveredik – közölte Vona Gábor kijelentéseire reagálva a Fidesz. A kormánypárt rámutatott: a Jobbik politikusai sorra buktak le, hogy ők maguk hordják szét a közpénzt, az általuk vezetett önkormányzatokban nincs valódi eredmény, „csak a pénzre hajtanak”. Ózdi polgármesterük gátlástalanul a saját önkormányzatától vett fel pénzeket és sportautójával irritálta a nincstelen embereket, tapolcai polgármesterük a végzettségéről hazudott – írta közleményében a Fidesz.

Most van csak igazán szükség az igazi baloldalra – hangoztatta az MSZP elnök-frakcióvezetője pártja május 1-jei rendezvényén a Városligetben az MTI tudósítása szerint. Tóbiás József úgy vélekedett, 2018-ban nem pártok szövetségével, hanem a helyi közösségek megszólításával nyerhetnek. Szólt arról is, sokan mondják, nincs pénz fizetésemelésre, az egészségügy rendbetételére, az oktatás modernizálására, miközben 774 milliárd forintot fordítanak a budapesti olimpiára, háromszázmilliárd forintot stadionfejlesztésre, kétszázmilliárd forintot a múzeumi negyedre.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP pénteken újraválasztott budapesti elnöke kijelentette, urizálás és lopás folyik az országban. Azonban „semmit nem lehet a végtelenségig büntetlenül csinálni, el fognak tűnni, mert közösen el fogjuk őket tüntetni – hangoztatta, majd úgy folytatta –, meg vagyunk győződve arról, hogy ezeket nemcsak leváltani kell 2018-ban, hanem elszámoltatni és börtönbe rakni őket. Ezek az életükért futnak, és mindent el fognak követni, hogy utol ne érje őket az igazságszolgáltatás”.

Bár az eredeti tervek szerint a szocialista színpadon Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a PM társelnöke is felszólalt volna, ám végül távol maradt. Az Index hírportál szerint ebben szerepet játszott, hogy a zuglói szocialistákkal „fagyosra fordult a viszonya” a Liget Projekt támogatása miatt.


Röviden
Gyurcsány megtriplázná a fizetéseket

– Idén azért nem állítottak színpadot, mert nincs másfél-két millió forintjuk egy ünnepség megszervezésére – magyarázta Gyurcsány Ferenc a Városligetben. A DK elnöke közölte, jelenleg 13-14 millió forint az adósságuk. Beszélt egy új munka törvénykönyve szükségességéről, kiemelve, hogy az egészségügyben és az oktatásban a következő négy-öt évben a mostanihoz képest megdupláznák, majd az azt követő négy-öt évben a jelenlegihez képest megtripláznák a fizetéseket.

– Az öt magyarországi szakszervezeti szövetség vezetői szerint a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetén csak erős szakszervezeti munkával és összefogással lehet változtatni, a munka törvénykönyvének felülvizsgálatára van szükség. A Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Liga Szakszervezetek, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, valamint a Munkástanácsok Országos Szövetsége közös majálisán virággal emlékeztek a Városligeti Szakszervezeti Emlékkőnél, az első szabad majális helyszínén.

magyarhirlap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: