Ezért is Orbán a hibás? Azért álljunk már meg egy szóra!

Félelem és gyűlölet Magyarországon címmel a Jobbik további erősödéséről ír a The Wall Street Journal. A lap szerint a magyarországi szélsőségesség fokozódása az egyik legriasztóbb politikai fejlemény Európában. A The Wall Street Journal szerint a Jobbik erősödése a kormányzó Fidesz kárára történik, s ezért a folyamatért Orbán Viktor miniszterelnök egyedül magát okolhatja.

Ilyen az, amikor a külföldi publicista felhorgad és lendületből megírja a tutit onnan, távolból és magasból nézve le ránk.

2015-04-16_1221

Ámde. Hogy a Fidesz nagyjából tavaly ősszel tévútra tévedt, azt talán már a Fideszben is kezdik kapizsgálni, habár a tapolcai kudarcot követő nyilatkozatok még nem ezt mutatták. A Jobbik megerősödéséért azonban egyedül Orbánt felelőssé tenni akkora tévedés, amekkorát még a Galamus-csoport tagjai is csak ritkán követtek el. (Észre se vettem, hogy közben megszűntek, pedig de – itt búcsúzik olvasóiktól Mihancsik Zsófia.)

 

A Fidesz előbb-utóbb szembe fog nézni a hibákkal, nem is tehet mást. Ám van itt nekünk egy úgynevezett baloldalunk. Az immár legbaloldalibb PM-től az Együttön és DK-n át az MSZP-ig meg verza. Egy rakás szervezet két rakás politikussal felöltve. Aztán meg ki tiltotta meg nekik, hogy reális és normális váltóerői legyenek a Fidesz-kormánynak? Hát hol van az előírva, hogy a magyarországi baloldali szervezetek csak megvetést és sajnálkozást válthatnak ki a választópolgárok többségéből?

Szóval ez a rémisztő Jobbik-buli minimum ötven-ötven, ha már mindenáron Fidesz-baloldal dimenzióban próbáljuk értelmezni, hogy mi is történik velünk éppen. De a legpontosabb képet akkor kapjuk, ha a rendszerváltás óta eltelt évek tehetetlen dühét fordítjuk le Jobbikra.

– 2015.04.15.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: