Másság

  

Úgy látszik, a történelmi hűség, meg a közösség érdeke nem nagyon érdekli liberálisékat.

Pozsonyi Ádám – 2014.09.29.

Olvasom, hogy végre-valahára nálunk is kapható a nemzetközi melegpropaganda egyik „alapműve”, melyben két homoszexuális herceg – igen, gyerekkönyvről van szó! – megy kiszabadítani a királylányt, aztán végül is egymást választják. (Ja, mert kérem tisztelettel, a hercegnő is a saját nemét kedveli, eléggé szélsőséges és kirekesztő módon, mert így egy szó sem esik benne az emberek és a csigák, valamint az emberek és a konyhaszekrény szerelméről.)

A mosdató interjúban a Hír24 oldalán mindezt az „elfogadás” meg a „tolerancia” csúcsaként emlegetik. Ahogy azt szokták. A szerző lelkendezve nosztalgiázik, hogy gyerekkorában mennyire vágyott egy ilyen mesekönyvre, és milyen szép lenne a világ, ha lenne egy mesebeli királyság, amiben azonos nemű hercegek, hercegnők és királyok egymást szeretnék.

Nos, úgy látszik, a történelmi hűség, meg a közösség érdeke nem nagyon érdekli liberálisékat. A valóságban ugyanis elképzelhetetlen volt azonos nemű hercegek szerelme – már csak az uralkodóház fennmaradása miatt is. Egy konkrét esetről mindenesetre tud a história. Nyakigláb I. Edward angol uralkodó fiával történt, hogy „melegkapcsolatban” élt a szeretőjével a királyi udvarban, 1327-ben Berkeley várában meggyilkolták. Nos, ez tényleg nem a hollywoodi mesevilág.

Ha már erkölcs és nemiség. „Bűnben élnek a házasság előtt szexelők!”, írja ló betűkkel az Origó, majd alatta jő a dörgedelem. A cikk egy 7. osztályosoknak szánt, a Szent István társulat által kiadott hittankönyvet szed ízekre. A házasságtörésen túl – amit a tankönyv a nemi erőszak és a prostitúció után említ a bűnök sorában – az Isten útján a homoszexualitásról is sarkosan fogalmaz: „Nem tarthatjuk elfogadhatónak az azonos neműek közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte. Ha nem betegség, hanem tudatos bűnelkövetés áll az eltévelyedés hátterében, akkor nagyon súlyosan vétenek az elkövetők.”

Gratulálok az origósoknak, hogy sikerült a katolikus tanításon felháborodniuk egy katolikus hittankönyvben. De most komolyan, mit vártak? Egy katolikus hittankönyv a Biblia erkölcsi felfogásával szemben foglaljon állást? Esetleg mutasson toleranciát azon bűnök felé, amiket több ezer éves tanítások megbélyegeznek? (Ez olyan, mintha a Kommunista kiáltványban az antikommunista harc elemeit próbálnánk keresgélni.)
Tolerancia és a nagybetűs másság. A tolerancia bajnokai miért nem képesek végre elfogadni, hogy van, aki másként látja a világot, mint ők? (A kérdés költői. Választ sorok írója nem vár rá.)

Nos, arra a következtetésre jutottam, hogy ideje bevetnem magam, s írnom végre egy gyermekeknek szóló mesekönyvet is, mely egy olyan mesebeli királyságban játszódna, melyben tolerálják (sőt, támogatják) az „előítéleteket” – tapasztalatokat –, és a bomlasztó eszmék terjesztéséért bizony várfogság jár.(Ahogy egyébként egy királyságban mindig is volt.)

Kaloda, bitó, máglya, kerék, vessző és karó is lesz benne, bizony!
Csuda jó mese lesz! Én fogom illusztrálni. Színeset tervezek, nagy képekkel hozzá. Őzike, kisnyuszi, herceg meg királylány… és tömény reakció!

Ó, micsoda kiváló egy ötlet. Egész be is lelkesedtem, míg ezeket a sorokat ütögettem a számítógépbe, aztán eszembe jutott valami. Meg van az már írva rég. A címe: Magyar népmesék.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: