Kósa: A baloldal a teljes megsemmisülés fele tart

A Fidesz-alelnök Bagoly Berti mindenízű drazséjához hasonlította Bokrost

MH – 2014.09.29.

A főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatos baloldali kutyakomédia Budapest semmibevétele, emellett a “teljes megsemmisülés felé vezető utat” jelenti a baloldal számára – mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A baloldai “komédiát” felháborítónak tartja, Falus Ferencet paprikajancsihoz, Bokros Lajost pedig nemes egyszerűséggel záptojás- vagy büdössajt ízű drazséhoz hasonlította, a háttérben pedig Gyurcsány Ferenc terveit véli felfedezni.

Kósa felháborítónak tartja, amit a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban “a baloldali kispártok” művelnek a fővárossal. Rendes csapatjáték esetén ilyenkor komolytalan játék miatt a komplett csapatot leküldik a pályáról – mondta. Szerinte az, hogy Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a “teljes megsemmisülés felé vezető utat” jelenti a baloldalnak.

Falus Ferenc egy “szánandó paprikajancsi, marionettfigura szerepét töltötte be” – fogalmazott, hozzátéve, most is látszik, hogy a háttérben Gyurcsány Ferenc DK-elnök politikája érvényesül, “ők akarják a baloldalt Bokros Lajos mögé beállítani”.

Kósa Lajos szavai szerint Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje “az ingatlanadó, a lakásadó, a fizetős egészségügy, a fizetős oktatás apostola Magyarországon”, az egykori pénzügyminiszter pártjáról pedig úgy fogalmazott: “az MTK B-közép egy mindent elsöprő népfelkelés a MoMához képest a számosságát illetően”.

“Bokros olyan, mint Bagoly Berti mindenízű drazséja a Harry Potterben. Kiveszi az ember, de még nem tudja, hogy éppen záptojásízű lesz, eperízű vagy büdössajt-ízű. Majd csak akkor derül ki, hogyha megeszi” – jellemezte a MoMa-jelöltet. Hétfőn Bokros Lajos támogatására kérte pártjának szavazóit Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: a kormánypártok változatlan intenzitással folytatják önkormányzati választási kampányukat.

Arra a kérdésre, hogy szerinte hány fővárosi kerületben győzhet baloldali polgármesterjelölt, azt válaszolta, kevésben, mert ha a kerületi eredményesség szempontjából a főpolgármester-jelölt léte felfelé húz egy jelölőszervezetet, akkor a hiánya biztosan lefelé, különösen azoknál, akik látványosan beálltak Falus Ferenc mögé, hiszen “ők az utolsó pillanatban aranyáron vettek egy jegyet a Titanicra”. Példaként említette Horváth Csaba II. kerületi MSZP-s polgármesterjelöltet.

 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: