Maga alá gyűrte az MSZP-t Gyurcsány

Maga alá gyűrte az MSZP-t Gyurcsány

A szocialisták három és fél éven át becsapták az országot, mert azt állították, hogy megújulnak, maguk mögött hagyják a Gyurcsány-korszakot – jelentette ki Kósa Lajos Fidesz-alelnök a MSZP kongresszusára reagálva. Az MSZP térdre ereszkedett Gyurcsány előtt – így kommentálta a Fidelitas az eseményeket. A KDNP szerint az „MSZP aktuális komisszárja” ismét bohócot csinált magából, amikor a szocialisták kongresszusán „együtt villogott megújulást hazudva az első sorokban terpeszkedő Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal, Fodor Gáborral és megannyi elvtárssal”. Az MSZP elnökének a pártot célzó megújítási kísérlete Gyurcsány Ferencen bukott el.

Kapcsolódó amyag:
A szövetségbe forrt balliberális pártok mindegyike képviseltette magát. Megjelent Gyurcsány Ferenc (DK), Bajnai Gordon (Együtt), Szabó Tímea (PM) és Fodor Gábor (Liberálisok), mint ahogy az őszi szobordöntésben résztvevő rapper, Dopeman, valmint az Index tudósítása szerint a kampánytanácsadó Ron Werber is.
safe_imageTQZT3VA0

Demokrata.hu – MSZP-nagygyűlés Gyurcsánnyal, Bajnaival, Dopemannel
demokrata.hu
Mesterházy Attila szerint csak a baloldali összefogás képes leváltani az Orbán-kormányt. Paksról és a Horthy-korszak restaurációjáról is szó esett.

A Fidesz alelnöke szerint a szocialisták három és fél éven át becsapták az országot, mert azt állították, hogy megújulnak, maguk mögött hagyják a Gyurcsány-korszakot, ehhez képest szombati kongresszusukon megszavazták a „Gyurcsány-koalíció” választási listáját.      Ezzel az MSZP elnöke, Mesterházy Attila „feliratkozott az őszödi listára”, Gyurcsány Ferenc balatonőszödi „önbevallása”, vagyis hogy „hazudtunk reggel, éjjel meg este”, továbbra is érvényes – mondta Kósa Lajos budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva az MSZP rendkívüli kongresszusán történtekre, ahol az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjévé választották Mesterházy Attilát, és jóváhagyták az összefogásról szóló szövetségkötést.

Gyurcsány forgatókönyve

A Fidesz alelnöke szerint a „Gyurcsány-koalíció” választási listájának kongresszusi jóváhagyásával a szocialisták „szembeköpték” az elmúlt három és fél évben hirdetett politikájukat. Az MSZP megújulásának nyoma sincs – mondta. Hozzátette, valójában a Demokratikus Koalíció elnökének, Gyurcsány Ferencnek a forgatókönyve jött be, aki biztosan be akar kerülni a parlamentbe, és talán a Magyar Liberális Pártot vezető Fodor Gáboré, akinek az volt az elképzelése, hogy bejusson „egyszemélyes show-ként” az Országgyűlésbe.

A „Gyurcsány-koalíció” 2002 és 2010 között 15-ször emelte a rezsiárakat, elvett egyhavi nyugdíjat, eltörölte a családi adókedvezményt, megduplázta a munkanélküliséget, vizitdíjat vezetett be, és eladósította az országot – sorolta Kósa Lajos, aki szerint „innentől kezdve semmi jót nem várhatunk a baloldaltól”, amely bizonyította alkalmatlanságát.A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a baloldali összefogás résztvevői „bohócszerepben tértek vissza”, programjaiknak ugyanis egyetlen közös pontja van: „hatalomba kerülni mindenáron”. „Isten óvja az országot attól, hogy ez a formáció, a Gyurcsány-koalíció elkezdjen kormányozni, mert a benne szereplők tételesen semmiben sem értenek egyet” – mondta Kósa Lajos. Véleménye szerint a “Gyurcsány-koalíciótól” csak a Fidesz tudja megvédeni az országot.

Nem védik meg

Az MSZP térdre ereszkedett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök előtt – így kommentálta a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági társszervezete a szocialista párt szombati kongresszusát. A Fidelitas szerint a szocialisták kongresszusi küldöttjei „nagy egyetértésben döntöttek” arról, hogy nem védik meg az országot Gyurcsány Ferenctől. „Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy az őszödi hazugsággyárost a baloldal se kiköpni, se lenyelni nem tudja” – fogalmazott a Fidesz ifjúsági társszervezete az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták, hogy a szocialisták kongresszusán „lepecsételt” listán ott sorakoznak „az ország tönkretételének szakavatott mesterei”, Mesterházy Attila erejéből csak arra futotta, hogy „egy tollseprűvel leporolja a baloldali Panteon poros alakjait”.

Gyurcsány közbelép

Ismert, hogy Mesterházy a nagygyűlésen már a megújult baloldallal a háta mögött szeretett volna megjelenni, de Gyurcsány Ferenc a lista harmadik helyének kikényszerítésével zátonyra futtatta a baloldali politikus stratégiai reformkísérleteit. A reform egyik alapcélja az volt, hogy az MSZP önmaga lehessen, ezért Mesterházy egy 2011-es rendkívüli kongresszuson tisztázta a párt vezetőségével, milyen jövőt képzelnek el, milyen identitást szánnak az MSZP-nek – és itt vált nyilvánvalóvá, hogy a párt nem kér a gyurcsányizmusból.
A Fidelitas szórakoztatónak, egyben elkeserítőnek tartja, hogy „az évekkel ezelőtt lebőgött arcok vezényszóra tapsikolnak az eszelős szemkilövetőnek, akit egy-két hónapja legszívesebben ketrecbe zártak volna”. Úgy fogalmaztak, Gyurcsány Ferencnek a konyhában lenne a helye, nem a politikában, ettől függetlenül mostantól mégis ő a baloldal vezére. Hozzátették, hogy a magyar baloldal ennél többet érdemel, de az ország mindenképp.

Forrás: spiler.info

Forrás: spiler.info

Emlékszünk még?

A KDNP szerint Mesterházy Attila, az „MSZP aktuális komisszárja” ismét bohócot csinált magából, amikor a szocialisták kongresszusán „együtt villogott megújulást hazudva az első sorokban terpeszkedő Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal, Fodor Gáborral és megannyi elvtárssal”. Az MSZP szombati rendezvényére reagálva a kisebbik kormánypárt közleményében feltette a kérdést: „emlékszünk még arra, amikor a legutóbbi kormányváltás előtt Bajnai együtt énekelte az Internacionálét szinte ugyanezekkel az emberekkel az akkori kormányzópárt kongresszusán?” Mint írták, „Szanyi kapitány és a jogosítvány nélkülieket a minap együgyűnek tituláló Horváth Csaba is mind együtt bólogatott a baloldali összeboruláshoz, amely szinte semmi más programot nem hirdet, mint hogy leváltsák a jelenlegi kormánypártokat”.

A közlemény szerint Mesterházy Attila „immár Gyurcsányék miniszterelnök-jelöltjeként büszkén, ugyanakkor igencsak disszonáns hangon ágált a rendszerváltás befejezése mellett az egykori diktatúrát működtető szervezet utódpártjának vezetőjeként”. A KDNP szerint az emberek tudják, hogy kire bízzák az ország kormányzását: „a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy trióra vagy a terheket csökkentő, hazánkért nemzetközi színtéren is kiálló, a családokat segítő kormányzati munkát felmutató nemzeti-jobbközép erőkre”. – mno

Mesterházy a Horthy korszak restaurációról beszélt
Mesterházy Attila szerint az Orbán-kormánynak mennie kell a választás után, mert politikája demokratikusan vállalhatatlan, gazdaságilag felelőtlen, társadalmilag káros. Az MSZP elnöke erről szombaton, pártja Budapesten tartott nagygyűlésén beszélt. Mesterházy azt mondta, a magyaroknak választaniuk kell, hogy modern, európai köztársaságot szeretnének-e vagy „a Horthy-korszak restaurációját”. Mesterházy Attila szerint felelős gazdaságpolitikára, igazságos társadalompolitikára és erős demokráciára van szükség, és a baloldali összefogás kormányra jutva a gyermekek, a nők, a munkavállalók, a kis és közepes vállalkozások és a nyugdíjasok érdekeit fogja képviselni. Mert Magyarország akkor teljesíthet jobban, ha az itt élők jobban élnek – jelentette ki.

                       

2014. január 25., szombat 16:00, frissítve: szombat 17:18 , forrás: MTI, szerző: MNO

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: