Kövér László házelnök beszélt Gyurcsány Ferencről is, de csak mert “botrány, hogy még mindig itt van velünk”

2013-12-30_1321

Heti mérleg // 2013-12-28 Kövér László évértékelője

A legnagyobb tétje a jövő évi választásnak az, hogy 4 évnyi romeltakarítás vagy rombadöntés következi-e be Magyarország életében – mondta Kövér László az Echo Televízió Heti Mérleg című műsorában. A házelnök évértékelőjében arról is beszélt, miért tartja közös kudarcnak az elszámoltatás kérdését.

A kormányzati ciklus egyik legjelentősebb lépésének nevezte Kövér László az Echo Televízió Heti Mérleg című műsorának adott évértékelőjében a kettős állampolgárság bevezetését a külhoni

magyarok számára.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte: bár a baloldali erők sokat támadták a Fideszt, hogy ezzel csak újabb szavazókat szeretnének maguk mellé csábítani, végül ők is megszavazták a törvényt.

„Sokan az MSZP-ben is meg a Bajnai-féle alakulatban is, hát minimum kacérkodnak azzal a gondolattal, hogy jó lenne maguk mögött hagyni azt a 100 esztendőt, amikor a baloldalt arról ismertük meg, attól lehetett elkülöníteni a másik szemben álló oldaltól, hogy rátámadt a saját nemzetére” – jelentette ki a házelnök

Az elszámoltatás viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

„Ebben közös a kudarc” – mondta Kövér László utalva a baloldali szavazókra, politikai erőkre, az unióra és a jobboldalra.

„A legnagyobb tétje ennek a választásnak az, hogy az történik-e, ami történt 1994-ben vagy 2004-ben, hogy 4 évnyi romeltakarítás, amit a baloldal hagyott maga után romokat, illetve az építkezés megkezdése után jön-e egy újabb visszarendeződés, amikor megint romba döntik azt, amit fölépítettünk, és megint elölről kell kezdeni. vagy pedig végre kapunk a választóktól, adnak maguknak a választók 8 évnyi építkezésre való esélyt” – tette hozzá.

Kövér László szerint pont a változások miatt nehéz megjósolni a jövő évi választás végkimentelét. Ennek ellenére borzalmas lenne, ha Bajnai Gordon programja valósulna meg. Kiemelte: ha a Fidesz alakíthat ismét kormányt, az emberek nyugodt 4 évre számíthatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: